NB I

Borkai nem beszélt Tarsollyal

Győr polgármestere a jelenlegi tulajdonossal nem tárgyalt az ETO-ról, lehetséges új szponzorral viszont igen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Győr polgármestere, Borkai Zsolt ismét megszólalt a Győri ETO jelenlegi helyzetével kapcsolatban. A városvezető az NSO TV-nek felvázolta a megoldási lehetőségeket, tájékoztatott a jelenlegi zajló tárgyalásokról. Megerősítette, hogy a megoldás egyet jelenthet egy új korszakkal, egy új tulajdonossal.

– Egyelőre nincs megoldás, mert több oldalról nehéz helyzetben vagyunk. Vannak jogi és időbeli problémák is. Az ETO-nak van egy jelenlegi tulajdonosa, aki nem mondott le ilyen jellegű jogáról, így nehéz a helyzet. Utánpótláscsapata lesz a városnak a továbbiakban is, gyerekek fognak majd edzeni nap mint nap. Hogy mi lesz a felnőtt csapattal? Ez bizonytalan, ezen dolgozunk, sokan szeretnék, ha ez megoldódna. Nem lesz ez gyors folyamat, de keressük minden nap a megoldásokat. Egyeztettem az MLSZ elnökével, folynak háttértárgyalások az új szponzorról, de sok függ a jelenlegi tulajdonos hozzáállásáról – fogalmazott Borkai.

– Tarsoly Csabával nem egyeztettem, ez nem az én feladatom. Bízom benne, hogy az esetleges potenciális befektetők elmennek hozzá, beszélnek vele. Nem hinném, hogy nekem győzködnöm kellene, hogy segítse az ETO-t. Bízom benne, hogy megtaláljuk a csapat további működésének módját. A jelenlegi szituációban nem tudom elképzelni, hogy a korábbi névadó megmaradjon. Az Audi kilépése várható volt, egy nagy múltú cég kerüli a kellemetlenségeket – de ne felejtsük el, hogy az utánpótlásban benne maradtak. Hiszem azt, hogy ha rendeződnek a viszonyok, visszatérnek a magyar labdarúgásba. Volt már más, új szponzorral is egyeztetésünk, akik szívesen csatlakoznának – mondta Borkai Zsolt. Hozzátette: sok győri szeretné megérni, hogy magyar és győri játékosokat látnak a pályán az ETO mezében.

Olvasói sztorik