NB I

Komoly befektető az ETO-nál?

Orosz vagy arab segítséget kaphat a Győr.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Győri ETO FC beadta a következő évre szóló licenckérelmét a Magyar Labdarúgó Szövetséghez. A hiánypótlást, amely például a bajnoki induláshoz szükséges pénzügyi dokumentáció beadását jelenti, legkésőbb május 8-ig teheti meg a kisalföldi klub.

Az MLSZ szabályzata szerint akár most, a bajnoki idény közben is visszavonható viszont a jelenleg érvényes klublicenc. A többi között akkor, ha a sportszervezet tulajdonosával vagy vezető tisztségviselőjével szemben bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás van folyamatban – írja a Kisalföld.

Nyilatkozott a Kisalföldnek az ETO-val kapcsolatos helyzetben Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. Tudomása szerint komoly külföldi érdeklődő van a klub iránt. Más forrásból úgy tudni, orosz vagy arab befektetők vállalhatnak szerepet a győri labdarúgásban.

A csapat ugyan pályára lépett legutóbb a Pápa ellen, és Miriuta László legénysége készül a hétvégi dunaújvárosi mérkőzésre, nem tudni, mi lesz a jelenleg élvonalban szereplő Győri ETO FC sorsa.

A klubot működtető Győri ETO FC Kft. a Quaestor-csoportnál az elmúlt napokban történt események miatt nemrég csődvédelmet kért (erre egyébként azért volt szükség, hogy ne induljon ellene felszámolási eljárás, mert akkor semmiképp nem kaphatott volna első osztályú licencet a klub).

Visszavonható a licenc

A licencadó testületek a licenc kiadását meg kell hogy tagadják, illetve – akár bajnoki év közben – visszavonhatják a licencet, amennyiben a licences bármely okból fizetésképtelenné válik vagy végelszámolás, felszámolási eljárás alá kerül; a sportszervezet megszegi a szabályzatban rögzített bármelyik kötelezettségét; a licenc megadásának bármelyik feltétele a továbbiakban már nem teljesül; a licenckérelmező maga kéri; a sportszervezet tulajdonosával vagy vezető tisztségviselőjével szemben szándékos, közvádas bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás van folyamatban. Ilyen eljárás esetén a már megadott licenc felülvizsgálható, visszavonható.

Érdekes lehet, mi történne ilyen esetben az ETO-val. Amennyiben egy sportszervezet licencét visszavonják, a klubnak az aktuális UEFA- vagy kérdéses nemzeti versenyekből történő kizárását illető döntést/határozatot az UEFA igazságszolgáltató szerveinek vagy az elsőfokú licencadó testületnek kell meghoznia.

Olvasói sztorik