NB I

A puding, és az ő próbája

Bozsik Péter kiegyensúlyozott küzdelmet vár a tavaszi szezontól, szerinte a listavezető Videotonnak keményen meg kell majd dolgoznia a bajnoki címért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A korábbi szövetségi kapitány, Bozsik Péter jelenleg a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetségnél dolgozik, utánpótlásvonalon. Figyelemmel kíséri az NB I-et. és a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, nem számít tükörsima bajnoki menetelésre a listavezető Videoton részéről, mert a Fradi is jól erősített télen – és a Debrecent sem szabad leírni.

– A Győr–Videoton és a Dunaújváros–Ferencváros meccseket láttam az első fordulóból. A győri meccs rangadó volt, izgalmasabb és jobb a másiknál. Hogy a színvonal mennyire volt magas, arról lehetne vitatkozni, de fordulatos, izgalmas meccs volt, a közönség jól szórakozhatott rajta – kezdte Bozsik Péter.

A Győrnél új edző, új játékosok érkeztek, meglehetősen nagy volt a mozgás (még ősszel szabadlistára helyeztek több játékost), ami Bozsik szerint kétélű dolog. A volt szövetségi kapitány azt mondja, néha a kevesebb több lehet.

– Amikor le kell cserélni egy keretet, az mindig rizikós. Ugyanakkor Magyarországon most már a téli szünet a hosszabb, ilyenkor lehet meglépni a komolyabb változtatásokat. A kérdés mindig az, mennyire ismeri meg az edző a csapatát, hiszen a puding próbája az evés, a játékosokat igazából éles helyzetben, azaz a bajnoki mérkőzéseken lehet tesztelni. Évek óta mondom, hogy apróbb lépésekkel kellene építkezniük a kluboknak. Két-három új játékos érkezése egy okos körforgással még jó hatással lehet a többiekre is, kilenc új ember már nem biztos.

Ugyancsak voltak változások a Ferencvárosnál, de a felkészülés alapján úgy tűnt, ez egyértelműen erősítette a zöld-fehéreket. Igaz, a Dunaújváros ellen nem sziporkáztak – ám a győzelem így is összejött.

– Figyelemre méltó volt a Fradi eredménylistája a téli felkészülés során, de itt megint visszakanyarodhatunk a puding próbájához – mosolyog Bozsik –, más az edzőmeccs és más a bajnoki. A kötelező győzelmet behúzták, ami végül is mindennél fontosabb. Hogy milyen játékkal, az más kérdés. Igaz, az újvárosi pálya talaja messze nem volt ideális. Szerintem egy mérkőzésből nehéz lenne komoly következtetéseket levonni, nekik nyilván a három pont a lényeg.

A ZTE-vel annak idején bajnoki címet nyerő trénert végül arról kérdeztük, milyen kimenetelt jósol a tavaszi szezonra: megszorongathatják, netán meg is előzhetik-e a Videotont a riválisok? Bozsik szerint még nem dőlt el a bajnokság, bár nem biztos, hogy ez az üldözőkön múlik.

– Elvileg a Videoton kezében van a lehetőség, hiszen hat pont az előnye. Ez ugyan ledolgozható hátrány az üldözőknek, de elég masszív csapat a fehérvári. Ugyanakkor az elmúlt évek azt mutatták, hogy leginkább a Debrecennel kell számolni tavasszal. Az lesz a legfontosabb kérdés, hogy ezt a rövid tavaszi szezont le tudja-e hozni hullámvölgy nélkül a listavezető. Kiélezett harcra számítok, mert megnyugtató, de nem behozhatatlan az előnyük.

Olvasói sztorik