NB I

Eszméletlen Loki-győzelem

A debreceni Lázár Pált fejbe rúgták, elájult, ezért nem láthatta csapata győztes gólját Felcsúton.
OTP Bank Liga, 18. forduló
Puskás Akadémia FC – Debreceni VSC-TEVA 0-1 (0-0)
Felcsút, 1800 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Puskás FC: Danilovics – Szélesi, Kelics, Tamás M., Spandler – Fiola – Kleinheisler, Polonkai (Szakály D., 65.), Sallai (Zsótér, a szünetben) – Lencse, Tischler (Harsányi, 82.). Edző: Benczés Miklós
DVSC: Novakovics – Lázár P. (Mihelics, 37.), Máté P., Brkovics, Korhut – Jovanovics, Varga J., Bouadla, Szakály P. – Kulcsár T. (Balogh N., 83.), Tisza (Bódi, 67.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerző: Tisza (56.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Pintér Attila és Orbán Viktor beszélgetett egymással a felcsúti stadion díszpáholyában, mellettük Csányi Sándor ücsörgött – ezt láthattuk, ha a lelátóra pillantottuk, ha pedig a pályára, akkor azt, hogy a második percben máris gólt szerzett a Puskás Akadémia, ám Tischler találatát érvénytelenítette a játékvezető, mert Lencse lapos beadása előbb már mint volt a labda. Kisvártatva a vendég debreceniek is veszélyeztettek, de Tisza Tibor közeli lövését Danilovics kivédte.

Az iramra nem lehetett panasz, és kecsegtető lehetőségből is akadt néhány, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A 21. percben Spandler szabálytalansága nyomán Jovanovics került a földre a tizenhatoson belül, ezért a DVSC – némileg szigorúnak tűnő – büntetőt kapott, ám Tisza Tibor lövését Danilovics kivédte. A 25. percben Jovanovics távoli lapos lövése ment a kapufa mellé. A másik oldalon Lencse László szabadrúgása fejbe találta Lázár Pált, aki ájultan esett össze, nem csoda, agyrázkódás miatt kórházba szállították.

A 36. percben Kleinheisler lövését Novakovics lábbal védte. A hosszabbítás perceiben egy debreceni szögletet Máté Péter fejjel megcsúsztatott, Tamás Márk mellkasáról a saját kapuja felé pattant, de Kleinheisler felszabadított. Bátran játszott a házigazda, és amikor a címvédő kezdte volna átvenni az irányítást, jött a tizenegyes majd a sérülés, mindkettő megfogta a debrecenieket.

A második felvonás első komoly lehetőségét Korhut Mihály remek indítása jelentette, és mivel ez Tisza Tibor gólra váltotta, az 56. percben megszerezték a vezetést a vendégek (0-1). A másik oldalon Fiola Attila labdájával Lencse lépett ki, de a lövését nagy bravúrral fogta Novakovics. A 66. percben Szakály Dénes közeli fejesét a Loki kapusa a gólvonalon fogta meg. A kapott gól után nem sokáig csüggedtek a felcsútiak, hamarosan újra támadásba lendültek, és bizony a DVSC védőinek kis túlzással minden tudásukra szükségük volt, hogy megússzák kapott gól nélkül, de sikerült nekik.

– A mérkőzés nagyobb részében a Debrecen akarata érvényesült, irányította a játékot, főleg az első harminc percben, amikor két-három lehetőséget, köztük egy tizenegyest is kihagyott. Amikor kilenc mezőnyjátékossal futballozott a DVSC hét-nyolc percig, akkor egy kicsit átvette az irányítást a Puskás Akadémia. A második félidőben a Debrecen a gólja után talán túlzottan visszaállt, kontrákra apellált, ennek ellenére nem sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak, bár volt egy-két lehetőségük. Egy masszív, erős csapat legyőzéséhez több kimagasló teljesítmény kell. A felcsútiaknál a kapuson kívül – aki kiváló igazolás volt – nem láttam ilyet, egyik mezőnyjátékos sem tudott pluszt, az átlagosnál jobb teljesítményt hozzátenni. A Debrecen legyőzése bravúr lett volna, de nem sikerült – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Videoton és a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője.

Olvasói sztorik