NB I

A fair play okozhatja a Szpari vesztét

Az MLSZ nem engedi a Paks elleni meccs halasztását, mivel az hátrányosan érintheti a többi ellenfelet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Labdarúgó Szövetség szerint a versenybizottság a sportszerűség szellemét szem előtt tartva döntött arról, hogy kik játszhatnak szombaton, az OTP Bank Liga 17. fordulójából elhalasztott MVM-Paks – Nyíregyháza Spartacus mérkőzésen.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője csütörtökön az MTI-nek kifejtette, hogy a versenybizottság már december 8-án kijelölte az új időpontot, így a szabályokat ismerve mindenki számára egyértelmű lehetett, kik léphetnek pályára a pótlás alkalmával, és a klubok ez alapján folytathatták átigazolási politikájukat.

Kifejtette: amennyiben a tavaly májusban kihirdetett téli átigazolási időszak vége, azaz február 23. után rendeznék a meccset, akkor már a frissen igazolt játékosok is szerepelhetnének a csapatokban. A két klub kérése ellenére ehhez a sportszerűség szellemében nem járult hozzá a versenybizottság, mivel a többi, bennmaradásért küzdő csapatot hátrányosan is érinthetné ez a döntés.

Az MLSZ a Nyíregyháza kérésére szerdai állásfoglalásában megküldte a bevethető futballisták listáját, amelyen a nyolc télen igazolt labdarúgó nem szerepel. A vendégeknél így 16 bevethető játékos van, ezek közül három kapus, két mezőnyjátékos pedig sérült, míg egy eltiltott. Az így maradt tíz mezőnyjátékos közül hárman ifjúsági korúak, ráadásul egyikük szintén sérült.

A találkozó a 17. fordulóban azért maradt el, mert a paksi pálya játékra alkalmatlan volt.

Olvasói sztorik