NB I

Bíztató tavasz vár az MTK-ra

Hrepka Ádám szerint a nagybetűs csapatmunkának köszönhető, hogy a második helyen állnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden délután játszotta idei utolsó mérkőzését az MTK, amely a Ligakupában 2-1-re verte a Paksot, így 5-1-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé. A kék-fehérek remek őszt tudhatnak maguk mögött, az élvonalban a második helyről várhatják a tavaszi folytatást. A Paks elleni győztes gól szerzője, Hrepka Ádám a nyáron tért vissza a fővárosiakhoz, és az ősszel tíz bajnokin két gólig jutott. A 27 éves támadó a Rangadó.hu megkeresésére értékelte az év utolsó meccsét és az őszi szezont.

– A Paks hétvégi mérkőzése elmaradt, így a rendes csapattal állt fel, nálunk pedig többnyire azok játszottak, akik a Debrecen ellen nem léptek pályára. A Paks szerezte meg a vezetést, utána egy kontrából sikerült egyenlítenünk, és akkor szerintem el is dőlt a továbbjutás. Nyugodtan tudtunk játszani, a végén pedig egy újabb kontrából a győztes gólt is meglőttük. Egész jó iramú mérkőzés volt ahhoz képest, hogy az utolsó volt a szezonban – kezdte Hrepka Ádám.

– A második helyen zárták a félévet. Hogyan értékeli az őszi szezont?
– Szerintem mindenki elégedett az MTK háza táján. Nagyon szerettünk volna legalább egy döntetlent elcsípni a DVSC otthonában az utolsó bajnokin, de így is a második helyen állunk öt pont előnnyel. Úgy gondolom, a szezon előtt senki nem számított erre. Kisebb szépséghiba, hogy a Magyar Kupából sajnos kiestünk, de a Ligakupában ott vagyunk a legjobb nyolc között, és úgy érzem, hogy biztató tavasz vár ránk.

– Minek köszönhető a remek szereplés?
– Úgy érzem, egész jó társaság jött össze az MTK-ban, nem csak játékosként, hanem emberileg is. Józsi bácsi jól összefogja a csapatot. Azt mondhatom, hogy nem is szűk a keret, ha lesérül néhány játékos, akkor ugyanolyan minőségű pótlás van, és ez is sokat számít egy szezon során. Ilyen apróságokon múlik a jó szereplés.

– A saját teljesítményével mennyire elégedett az ősz során?
– Nyilván szerettem volna többet játszani, nekem is kimaradt másfél hónap egy sérülés miatt. Józsi bácsi leginkább elől számít rám, de ott Torghelle Sándor az első számú csatár. Nem könnyű a helyzetem, de amikor pályára léptem, úgy érzem, nem okoztam csalódást. Megosztódtak a szerepek, a házi góllövőlistán az összes támadó két-három góllal zárt. Ezért is mondom, hogy tényleg nagybetűs csapatmunka, hogy a második helyen állunk. Nem az volt, hogy egy ember vitte a hátán a csapatot. Kanta Józsefnek hat gólja van, ő a legfontosabb láncszem a csapatban, de ezzel nem is árulok el nagy titkot. Természetesen szeretnék többet játszani és több gólt szerezni, de nem vagyok elégedetlen.

– Vannak még levezető edzések, vagy elkezdték a téli pihenőt?
– Kedden volt egy záróvacsora, és szerdától szünetünk van. Január tizenkettedikén kezdjük a felkészülést, addig a pihenőnket töltjük. Nagy terveim nincsenek, persze Szegedre hazalátogatok, de semmi egyéb nincs előre tervezve.

Olvasói sztorik