NB I

Nagy a harc a kezdőbe kerülésért az MTK-nál

A győztes gólt szerző csatár, Hrepka Ádám masszív védekezésre számít a Nyíregyházától.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal kilencedik fordulójának szombati rangadóján az MTK legyőzte a Győri ETO együttesét. A vezetést a házigazdák szerezték meg, de végül egy öngólnak és Hrepka Ádám találatának köszönhetően a fővárosiak vitték haza mindhárom pontot (2-1). Garami József legénységének ez sorozatban a negyedik győzelme volt, és már a tabella második pozíciójában tartózkodik. A kék-fehérek következő ellenfele a nem túl jó formának örvendő Nyíregyháza lesz.

A Rangadó.hu megkeresésére a győztes gólt szerző csatár, Hrepka Ádám értékelte a Győr elleni bajnokit, és elmondta, hogy nagy a harc a kezdőcsapatba kerülésért.

– Bár a meccs nagy részét kívülről néztem, de nagyon hajtós, brusztolós találkozó volt, ahol nem a szép játék dominált. Sorozatban ez volt a negyedik győzelmünk, tehát az önbizalmunkkal minden rendben van. További jó hír, hogy az összes sérültünk felépült, és így nagyon erős a keretünk. Nagy lesz a harc a kezdőcsapatba kerülésért – kezdte Hrepka Ádám.

– A csapat jelenleg a tabella második helyén áll. Hosszútávon is sikerülhet a dobogón maradni?
– Bízom benne, hogy sikerül ott maradni, de mindig a következő meccsre kell koncentrálni. Most az úgymond könnyebb mérkőzések következnek, amelyeken lehet tovább gyűjtögetni a pontokat. A riválisaink kellő távolságban vannak tőlünk, de pontosan tudjuk, hogy bármikor jöhet egy hullámvölgy, ezért nem szabad kiengedni. A következő fordulóban is jó eredményt kell elérnünk és megszerezni a három pontot.

– Ez volt az első találata a bajnokság idei szezonjában. Innentől könnyebb lesz?
– Sérült voltam az utóbbi hetekben, ezért sem játszottam. Természetesen nagyon kellett nekem ez a gól, és külön örülök, hogy végül egy győztes találat lett. Sokan vagyunk a támadópozícióban, ezért – mint már mondtam – nagy harc lesz a csapatba kerülésért, ami ösztönzőleg hat mindenkire.

– Ezen a héten nem lesz Magyar Kupa és Ligakupa sem. A feltöltődésre is jut majd idő?
– Mindenki örül annak, ha minél több meccs van. A kupákban azok is lehetőséget kapnak a bizonyításra, akik a bajnokságban kevesebbet játszanak. Nyilván hosszabb lesz a hét, több edzéssel és taktikai gyakorlással.

– A következő fordulóban a nem túl jó formában lévő Nyíregyháza lesz az ellenfél. Milyen mérkőzésre számít?
– Nem lehet kimondani, hogy kötelező a három pont. A tabella alapján mi vagyunk a találkozó esélyesei. A Nyíregyháza részéről masszív védekezésre számítok, és majd ebből próbálnak meg játszani. Természetesen szeretnénk megszerezni a három pontot.

Olvasói sztorik