NB I

Tovább robog az MTK

Garami József csapata 2-0-ra legyőzte a még mindig nyeretlen Dunaújvárost a nyolcadik fordulóban.
OTP Bank Liga, 8. forduló
MTK – Dunaújváros PASE 2-0 (1-0)
Bozsik-stadion, 500 néző. Játékvezető: Kassai
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Vukmir, Kelemen, Poór – Vass Á., Pölöskei, Kanta J., Vass P. (Bese, 60.) – Horváth Zs. (Csiki, 84.), Sergio (Torghelle, a szünetben). Edző: Garami József
DPASE: Milinte – Villám, Gavrics, Szekeres A., Dodlek – Nikházi, Böőr (Orosz M., a szünetben), Perics (Pascua, 70.), Muscat – Csehi, Thiago (Zsótér, a szünetben). Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Pölöskei (37.) Kanta (tizenegyesből 64.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton este az MTK a kispesti Bozsik-stadionban fogadta az újonc Dunaújvárost. A kék-fehérek a harmadik, a vendégek pedig az utolsó előtti helyről várhatták az összecsapást.

Az első percekben az MTK birtokolta többet a labdát, de az ellenfél kapuja elé nem tudott eljutni. Az első negyedóra végén aztán egy távoli lövést kellett Hegedüsnek védenie, a kontrából Sergio került helyzetbe, de két védő szorításában nem talált kaput – tudósított az onlajnok.com.

Öt perccel később egy remek beadást Kanta József fejelt a hosszú sarok irányába, de Milinte a helyén volt és fogta a labdát. A következő percekben is a középpályán csordogált a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az első félóra végén Nikházi 25 méterről a keresztlécet találta el – hatalmas vendéghelyzet maradt ki. A 37. percben aztán vezetést szerzett az MTK: Kanta remek ütemben ugratta ki Pölöskeit, aki Milinte mellett a hálóba lőtt (1-0).

A szünet után is inkább kék-fehérek próbálkoztak, a Dunaújváros térfelén adogattak, de helyzetig nem sikerült eljutniuk egészen a 63. percig, amikor is Horváth Zsoltot a tizenhatos vonalánál felrúgták, a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Kanta kíméletlenül a jobb alsóba vágta, a hálóőrnek esélye sem volt (2-0).

Az utolsó húsz percben beszorította az MTK-t az újonc gárda, de a védők vagy Hegedüs mindig menteni tudtak. A nyolcvanadik percben előbb Horváth Zsolt tüzelt Milinte kapuja mellé, majd a másik oldalon Nikházi felperdült lövését fogta a hazaiak kapusa. Az állás a későbbiekben már nem változott, így az MTK 2-0-ra legyőzte a Dunaújvárost, amelynek az első győzelme így még várat magára.

– Nagyon szerény színvonalú mérkőzés volt, az MTK két helyzetet alakított ki, és ezzel nyerni tudott. Az első félidőben Kanta József nagyszerű helyzetfelismerése gólpasszt eredményezett. Meghökkentő és elszomorító, hogy milyen kevés ember volt a lelátón. Gratulálni kell az MTK-nak a győzelemhez, de nem tudom, ezzel a futballal hova lehet elérni. A Dunaújvárosnak sok helyzete volt, de nem tudta kihasználni ezeket. Vagy Hegedüs Lajos védett jól, vagy a kapufa mentette meg a fővárosiakat a góltól – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gáspár József, az MTK egykori válogatott kapusa.

Olvasói sztorik