NB I

Az MTK-nál nem beszélnek helyezésekről

Csiki Norbertnek és Torghelle Sándornak még vissza kell nyernie a formáját – mondta Hegedüs Lajos.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal nyolcadik fordulójában az MTK hozta azt a bizonyos kötelezőt, és ideiglenes otthonában, a Bozsik-stadionban 2-0-ra legyőzte a nyeretlen Dunaújvárost. Ezzel a sikerrel a fővárosiak feljöttek a tabella második helyére, bár nem szabad elfelejteni, hogy a Diósgyőr és a Paks egymás elleni találkozóját elhalasztották. Jó hír a kék-fehéreknek, hiszen a csapat két meghatározó játékosa, Csiki Norbert és Torghelle Sándor is felépült a sérüléséből.

A mérkőzést dinamikusabban kezdő újoncnak leginkább a veszélyes átlövéseiből alakult ki gólszerzési lehetősége, de ezeket Hegedüs Lajos hárította – az MTK végül magabiztosan nyerte a találkozót. Garami József legénysége a Magyar Kupában szerdán a negyedosztályú Jászapáti ellen lép pályára, a bajnokságban pedig Győrbe látogat.

A Rangadó.hu megkeresésére Hegedüs Lajos értékelte a Dunaújváros elleni mérkőzést, és elmondta, erősödtek Csiki Patrik és Torghelle Sándor felépülésével.

– Az első félidőben magunkhoz képest gyengébben játszottunk. Számítottunk rá, hogy a Dunaújváros masszívan fog védekezni és a gyors kontrákra épít. Távoli lövéseik voltak, de komoly ziccert nem tudtak kialakítani. Úgy gondolom, jó csapat ellen sikerült három pontot szereznünk – kezdte az MTK kapusa.

– Két nagy hiányzó is pályára lépett. Csiki Norbert és Torghelle Sándor visszatérésével erősödött a csapat? Mennyire hiányoztak eddig?
– Persze, erősödtünk velük, de nincsenek százszázalékos erőnléti állapotban. Vissza kell nyerniük a formájukat. A személyiségük is sokat jelent és hasznosan tudnak beszállni a mérkőzésekbe. Baki Ákos is kezd szép lassan felépülni, így már elég erős keret állt össze. A második kérdésre válaszolva, minden játékos hiányzik, aki benne van a szűk keretben, de ez a világon mindenhol így van. A helyükön szereplő játékosok, akik lehetőséget kaptak a bizonyításra, jó teljesítményt nyújtottak és igazolták, hogy lehet rájuk számítani. Szerintem megoldották a hiányzó játékosok pótlását.

– A Videoton elleni pofon után három meccsből három győzelem a mérlegük, és a tabella második helyén szerepelnek. A szezon végére is elérhető a dobogós helyezés?
– Ahogy Józsi bácsi mondani szokta: nem beszélünk konkrét helyezésekről. A legfontosabb, hogy a stílus kialakuljon. Persze, minél előrébb szeretnénk végezni a tabellán, ahogy a többi együttes is. Az igaz, hogy a Videoton ellen nekünk szinte semmi nem jött össze, nekik pedig minden. Ugyanúgy, ahogy a Paks ellen is megtörte a csapatot a korai gól. Úgy gondolom, ezek a mérkőzések a sérült játékosokkal együtt sem alakultak volna másképpen. Inkább kapjunk egy meccsen öt gólt, mint minden meccsen egyet, amivel kikapunk.

– Szerdán a Magyar Kupában a Jászapáti lesz az ellenfél. Mit vár a megyei első osztályú ellenféltől?
– Egyértelműen a továbbjutás a célunk. A kupát is nagyon komolyan vesszük. Tavaly a legjobb négy között estünk ki, de jó lenne idén döntőt játszani.

– Hétvégén a kétarcú Győr ellen lépnek pályára a bajnokságban. Milyen mérkőzésre számít?
– Nehéz találkozóra számítok. Nem mostanában volt, amikor a Győr ellen az ő pályájukon nyerni tudtunk. Lehet, hogy most kétarcúak, de szerintem az egyik legjobb kerettel rendelkező magyar csapat jelenleg. Természetesen nem feltartott kézzel megyünk fel a pályára, mert már többször bizonyítottuk, hogy akárkit képesek lehetünk megverni.

Olvasói sztorik