NB I

Ehhez Doll sem tudott hozzászólni

A Ferencváros 2-1-re kikapott az MTK vendégeként az élvonal hatodik fordulójában.
OTP Bank Liga, 6. forduló
MTK – Ferencvárosi TC 2-1 (1-1)
Bozsik-stadion, 1000 néző. Játékvezető: Bognár T.
MTK: Hegedüs – Nagy T., Kelemen D., Vukmir, Hidvégi – Pölöskei Zs., Kanta J., Poór, Vass P. (Frank R., 87.), Sergio – Horváth Zs. (Thiam, 93.) Edző: Garami József
FTC: Dibusz – Dilaver, Mateos, Pavlovics, Bönig – Busai (Csukics, a szünetben), Gyömbér, Gera – Lauth (Nagy D., 72.), Böde, Ugrai (Kukuruzovics, a szünetben). Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Poór (25.), Horváth Zs. (80.), illetve Lauth (30.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga hatodik fordulójának vasárnapi mérkőzésén az MTK a Ferencvárossal mérte össze erejét a két együttes 205. örökrangadóján.

A kilencedik percben Horváth Zsolt kapott labdát a Fradi ötösén belül, éles szögből leadott fejese kicsivel kerülte el a kaput. Tíz perccel később ismét az MTK támadója verte meg a bal oldalon egy az egyben Pavlovicsot, de középre tartó lövését védte Dibusz. A 25. percben egy szögletet követően három Fradi-védő is elvétette a labdát – Poór Patrik senkitől sem zavartatva kezelhette le azt, majd öt méterről a léc alá bombázott (1-0).

Két perccel később Pölöskei ziccerét óriási bravúrral védte Dibusz Dénes. A harmincadik percben a semmiből egyenlített a szinte teljesen „alvó üzemmódban” kezdő Ferencváros: Gera szögletét Benjamin Lauth fejelte a kapuba (1-1). A 44. percben ismét egy szöglet után szerezhetett volna gólt a Fradi: három ferencvárosi is fejelt, ám az első két kísérletnél mentettek a védők, majd a végén Ugrai bólintott közvetlen közelről fölé.

A második félidőt a szünetben kettőt cserélő Fradi kezdte jobban, de helyzetig nem jutott el. „Mozogjatok” – jött a tömör, ám annál beszédesebb kiáltás a lelátóról egy MTK-szurkolótól. Való igaz, nagyon visszavett első félidei tempójából a hazai csapat. A 64. percben egy hazai beadásnál Dibusz késve indult el, de elsuhant a labda a kapu előtt.

A 76. percben ismét Gera adott be egy szögletet, ezúttal is a hosszút választotta, de Hegedűs el tudta ütni a labdát az érkező támadók elől. A nyolcvanadik percben Vass Patrik kapott remek passzt, centerezését pedig Horváth Zsolt biztosan lőtte a kapuba (2-1). A játék képe a hajrában sem változott: a Fradi az MTK térfelén passzolgatott, de a tizenhatoson belülre már nem jutott el.

Az utolsó percekben még kevésbé jelentett veszélyt a Fradi a hazaiak kapujára, így maradt az eredmény; az MTK 2-1-re megnyerte az NB I 205. örökrangadóját.

A találkozót a Rangadó.hu szakértője, Vass László, a Honvéd és a Ferencváros korábbi, a Siófok jelenlegi edzője értékelte.

Sajnos a Ferencváros játékáról nem tudok jót mondani. Ebben a szezonban csak tévén keresztül láttam a csapatot, de amit ma mutatott, az nagyon gyenge volt. A csapat játékában nem épültek egymásra a passzok, a mozgások, és a jó egyéni teljesítmények is elmaradtak – egy Gerától, Bödétől ennél sokkal többet vártam volna. Az egyéni játékra épül a csapatjáték, ebben ma kritikán aluli volt a Fradi. Az MTK szerkezetet váltott, Poór Patrik két belső védő elé helyezése jó húzásnak bizonyult, rendre jól követte le Gera mozgását, és amikor kellett, a két védő közé beállva segítette a csapat védekezését.

Az első félidőben mindkét gól szögletből esett, a csapatok erősítették azt a statisztikát, mely szerint a gólok harminchárom százaléka pontrúgásból születik. Mindkét csapat egyértelműen területvédekezéssel próbálkozott a szögletek kivédekezésénél, de a Fradi és az MTK is nagyot hibázott. Magyar szinten sok hibát vétenek ilyen helyzetekben a csapatok, de például külföldön azért láthatjuk, hogy hatásos ez a védekezési módszer. A Kanta, Pölöskei páros sokkal többet mutatott, mint a másik oldalon a Csukics, Gyömbér duó. Csukics esetében nem értem, hogy a Fradi hogyan nézheti el a játékát már évek óta.

Az FTC-t a középpályán gyengének éreztem, a védekezésben is, támadásban pedig főleg. Az MTK-nak erőssége a középpályája, Kantáék játékát most Poór is kiválóan segítette, nem volt nehéz dolga a hazaiaknak ellenfelük fölé nőni. A Fradi játéka negatív értelemben kiismerhetetlen, hibás, nem lehet semmit felfedezni benne. Az abszolút kilátástalanul, nagyon hiányos repertoárral játszó Ferencvárost megérdemelten győzte le az egyszer-egyszer villanó MTK.

Olvasói sztorik