NB I

MTK-recept: egy lövés, két gól

Strestík előtt a saját kapujába talált be, majd öngólt lőtt, ezért a Győr 2-1-re kikapott.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Győri ETO FC – MTK 1-2 (0-0)
Győr, 2600 néző. Játékvezető: Iványi
Győr: Pogacsics – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Windecker (Stieber A., 76.), Pátkai – Priskin (Varga R., 69.), Strestík (Martínez, 83.), Rudolf G. Edző: Horváth Ferenc
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Kelemen, Vukmir, Hidvégi – Pölöskei Zs., Poór, Kanta J., Vass P. (Hrepka, 80.) – Torghelle (Csiki, 69.), Horváth Zs. (Bese, 80.). Edző: Garami József
Gólszerzők: Strestík (57.), illetve Strestík (öngól 81.), Hrepka (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Torghelle Sándor hosszú idő után ismét kezdő volt az MTK-ban szombat délután, a Győri ETO otthonában.

Mindkét csapat lendületesen, de pontatlanul kezdett. A tizedik percben egy ellentámadás végén Rudolf Gergely lőtt a kapu mellé. Nagyobb helyzet sokáig nem alakult ki, támadólag, de pontatlanul játszottak a felek. A 21. percben egy szöglet után Strestík készítette le a labdát Pátkai Máté elé, de ő fölé lőtt. Fél óra elteltével beszorította a vendégeket az ETO, a fővárosiak olykor ki sem tudták hozni a labdát a térfelükről, de ez a fölény meddőnek bizonyult.

A 42. percben Rudolf Gergely lövését Hegedüs Lajos védte – ez volt az első próbálkozás a meccsen, amely eltalálta a kaput. A szünet előtt ismét Rudolf kapott remek labdát, de az ötös sarkánál nem ütemet tévesztett, és aztán már nem tudott kapura fordulni mert szerelték. Rendkívül gyenge, a várakozásokat mélyen alulmúló, felejthető első félidő volt.

Az 52. percben egy nagy győri bedobás után Lipták fejjel megcsúsztatta a labdát, Pátkai nagy helyzetbe került, de végül nem érte el. Három perc múlva Pátkai lőtt Hegedüs kezei közé. Alakult a hazaiak játéka, és az 57. percben megszületett a gól is: Strestík egy hosszú sprint után magabiztosan lőtt a hálóba (1-0). Ezután már az MTK-nak is voltak momentumai, aztán a 81. percben Kanta József szögletét Strestík izomból a saját kapujába fejelte. Olyan közelről, olyan erővel és olyan pontosan helyezve érkezett a labda, hogy Pogacsics kapus mozdulni sem tudott (1-1).

A 86. percben Kanta József tökéletes passzát a győriek közelről nézték, Hrepka Ádám viszont kilépett a labdával, és a hálóba lőtte (1-2). Ez volt a vendégek első kísérlete, amely eltalálta a kaput. Ritkán látható forgatókönyvet hozott a meccs, ritkán látható végjátékkal…

A Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott klasszisa:

Egymásnak estek a csapatok, senki nem akart beállni védekezni. Próbálkoztak, nem kivárásra játszottak, de kevés egy-egy elleni párharcot vállaltak. Két olyan csapat találkozott tehát, amelyik egyaránt nyerni akart, titokban az MTK is. Végül ők jöttek ki jobban a meccsből, mert egy számukra szerencsés szituációból, egy öngóllal egyenlítettek, majd a győztes góljuk a régi magyar focit idézte. Kanta József tudatos megoldását tanítani kellene, gyönyörű jelenet volt. Nem ez az igazságos végeredmény, hanem a kettő-kettő, de ilyen a foci… Az MTK-ban néhányan elfogadható teljesítményt nyújtottak, a Győrben kevesebben. Dicséretes Rudolf Gergely hozzáállása, kúszott-mászott, elöl és hátul is próbálkozott rendületlenül, de amikor passzolni kellett volna, lőtt, amikor viszont a lövést kellett volna választani, inkább passzolt. Ez most így sült el a győrieknek, de remélem, a vereség nem hozza magával, hogy kirúgják az edzőt, nem hiszem, hogy értelme lenne…

A Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, a Rába ETO egykori kiváló játékosa, majd vezetőedzője:

Érdekes meccs volt, az biztos. A küzdelemmel semmi gond nem volt, a játékosok végig hajtottak, mentek előre. Mindkét csapat egyforma, négy-kettő-három-egyes szerkezetben futballozott, de már többször elmondtam, hogy az előretolt egy csatár teljesen kiszolgáltatott, és a képességeihez mérten Torghelle és Priskin is nagyon gyengén szerepelt. Persze, ez nem csoda, hiszen semmi támogatást nem kaptak. Az első félidőben a rögzített helyzeteket is nagyon gyengén végezték el a csapatok.

A hazaiaknál Kamber, Pátkai és Windecker, a vendégeknél Poór, Pölöskei és Kanta játszott középen. Kanta nagyon jó futballista, jó játékszervező, de a hetvenedik percig meglehetősen gyengén teljesített. Ez a hat ember sok labdát eladott, nem tudták mozgatni a csapatukat. Az első felvonásban Nagy Tibor és Hidvégi felment, próbálták segíteni a többieket, győri részről viszont Svec és Dinjar játékán ezt nem éreztem. Strestík és Rudolf szabadon futballozott elöl, sok mozgással.

Az első félidőben sok volt a technikai hiba, nem mertek az ellenfél térfelén cselezni a játékosok, a másodikban viszont történt egy nagy taktikai hiba: Kelemen Dávid a gól előtt nagy helyezkedési hibát követett el. Fel kellett volna tartani Strestíket, de nem tette, így a győri szép gólt rúgott. Ez jót tett a meccsnek, mert innentől kezdve az MTK is jól játszott. A Győr továbbra is hajtott, ment előre, de nem futballozott jól. Érezhető volt, hogy egyenlíthetnek a vendégek, ez végül peches módon sikerült. Az MTK ezt követően azt a játékát nyújtotta, ami hozzá illik. Garami József cseréi nagyon bejöttek, Bese lendületes volt, Hrepka pedig szép gólt lőtt egy pazar átadásból. Döntetlennek tűnő mérkőzés volt, amit az MTK egy villanással mégis megnyert.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik