NB I

Nem zavarja, hogy lecserélik

Hrepka Ádám szerint jól jöhet az MTK számára, hogy a Haladás győzelmi kényszerben játszik majd ellenük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A második helyezett MTK a sereghajtó Haladás vendége lesz az élvonal 14. fordulójában, vasárnap délután. Totónyelven mondhatnánk, hogy országos kettes, de ne feledjük: a fővárosi kék-fehérek legutóbb több mint öt éve, 2009 augusztusában nyertek utoljára bajnoki meccset Szombathelyen.

A két klub között a vasiak két résztulajdonosa, Illés Béla és Halmai Gábor jelenti a kapcsolódási pontot, hiszen játékos-pályafutásuk legnagyobb sikereit a Hungária körúton érték el, a közelmúltból pedig Hrepka Ádámot említhetnénk, aki a tavaszt Szombathelyen töltötte, de napjainkban ismét az MTK csatársorát erősíti. A Rangadó.hu érdeklődésére azt mondta, hogy mivel nem töltött el hosszú éveket a Haladásban, a mérkőzés nem lesz számára különleges, a győzelem viszont annál fontosabb.

– Milyen tanulságokkal szolgált az Újpest elleni vesztes meccs?
– Az egész mérkőzés során talán egy-egy kidolgozott helyzet volt mindkét oldalon. Számunkra szerencsétlen volt a kimaradt tizenegyes, és az is, hogy a bíró a sarkával beleért a labdába a gól előtt, és onnan egy újpesti játékoshoz pattant. Ha ez nem történik, akkor szerintem kiment volna az alapvonalon. Döntetlen-szagú mérkőzés volt, mindkét csapat fegyelmezetten, visszazártan játszott. Nem volt benne a vereség, és nem is vonunk le messzemenő következtetést belőle – kezdte Hrepka Ádám.

– Tavasszal a Haladást erősítette. Emiatt pikáns lesz önnek a szombathelyi meccs?
– Nem igazán. Ugyanolyan mérkőzés lesz számomra, mint bármelyik. Nem töltöttem ott hosszú éveket, ezért nem mondanám, hogy bármiféle pikantériája lenne a vasárnapi találkozónak.

– Annak van jelentősége, hogy aktuális ellenfelük éppen sereghajtó a tabellán?
– Nyilván van, de közülünk senki nem érzi őket olyan rossz csapatnak, ahogy a tabellán éppen állnak. Otthon egyébként is nagyon nehéz nyerni ellenük, és Garami Józsi bácsi többször is felhozta, hogy az MTK szombathelyi statisztikája nagyon rossz, hiszen nagyon régen nem nyert ott. A Haladásnak nagyon fontos a három pont, és ez jó lehet nekünk, mert támadniuk kell. Persze, a három pontra nekünk is nagyon nagy szükségünk van.

– A statisztikák szerint legutóbb két és fél éve játszott végig magyar NB I-es meccset, azóta mindig le- vagy becserélik. Nagy jelentőséget tulajdonít ennek?
– Azért nem, mert egy csatárt, ha máskor nem, a nyolcvanhetedik percben szint biztosan lehozzák időhúzás miatt. Ha jól játszik, akkor is lejön a hajrában, ha nem teljesít úgy, akkor pedig előbb lejön. Egyébként nem szoktam figyelni ezeket a statisztikákat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik