NB I

Juhász fenyegetése miatt büntettek

Bajzát Pétert szidalmazták, mégis a Nyíregyháza kapta a legsúlyosabb büntetést a szövetségtől.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága december 2-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

Mohamadolu Abdouraman (Nyíregyháza), Jagodics Márk (Haladás), Jánvári Gábor (Nyíregyháza), Zsirai Martin (Haladás), Enis Bardhi (Újpest) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Debrecen–Nyíregyháza mérkőzéssel kapcsolatban a Debrecent, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél sportszervezet és az ellenfél játékosa, Bajzát Péter szidalmazása) miatt 400 ezer forint, a Nyíregyházát, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) és rasszista megnyilvánulása (huhogás) miatt 700 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A bizottság a DVSC vonatkozásában súlyosító körülményként értékelte, hogy szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt visszaesőnek minősül. Ezt megelőzően a FEB a hazai szurkolók megbotránkoztató magatartása miatt már négy alkalommal hozott jogerős, elmarasztaló határozatot a sportszervezettel szemben. A bizottság a rendező sportszervezet vonatkozásában súlyosító körülményként értékelte, még azt is, hogy a hazai és a vendég szurkolók fenti megnyilvánulásai alkalmával nem tett intézkedést a rendzavarások megszüntetésére.

A Nyíregyháza Spartacus vonatkozásában súlyosító körülményként értékelte, hogy szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálás és rasszista megnyilvánulása (huhogás) miatt is visszaesőnek minősül. Ezt megelőzően a FEB a vendégszurkolók megbotránkoztató magatartása miatt már öt, rasszista megnyilvánulása miatt egy alkalommal hozott jogerős, elmarasztaló határozatot a sportszervezettel szemben.

A Pápa–Videoton mérkőzéssel kapcsolatban a Lombardot szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (a játékvezetők szidalmazása és a vendégcsapat játékosa, Juhász Roland szidalmazása és fenyegetése) miatt 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Ferencváros–Kecskemét mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél és más sportszervezet, valamint a játékvezetők szidalmazása) miatt 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Az Újpest–Haladás mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (más sportszervezetek – FTC, Kispest, Diósgyőr – szidalmazása) miatt 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. A bizottság súlyosító körülményként értékelte, hogy a sportszervezet szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt visszaesőnek minősül, és a megelőző fordulók szinte mindegyikében indult fegyelmi eljárás a sportszervezet ellen.

Olvasói sztorik