NB I

Hatályon kívüli kétmillió

A Diósgyőrnek nem kell befizetnie a Fradi-meccs miatti kétmillió forintos büntetést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága a Diósgyőr–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a DVTK-t, mint visszaesőt, szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok többszöri, hosszan tartó bekiabálásáért (az ellenfél csapatának és játékosának, valamint az MLSZ szidalmazása) és kirekesztő, más nemzetet sértő megnyilvánulásért kétmillió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A DVTK a döntéssel nem értett egyet, ezért első lépésként tárgyalás megtartását kérte, majd amikor a fegyelmi bizottság hatályban tartotta eredeti döntését, benyújtotta jogi érvekkel alátámasztott fellebbezését, amelyben a döntést több pontjában vitatta és az elsőfokú határozat hatályon kívül helyezését, illetve a büntetés mérséklését kérte.

Az MLSZ fellebbviteli bizottsága szerdai ülésén dr. Dányi Szilárd, a DVTK jogi képviselője mellett Szabó Tamás ügyvezető is megjelent és örömmel hallották, hogy a bizottság – szabálysértő volta miatt – hatályon kívül helyezte a döntést, majd új, elsőfokú eljárás lefolytatására utasították a fegyelmi bizottságot.

Olvasói sztorik