NB I

Ezúttal is összejött a kétmillió

A Diósgyőrnek, a Nyíregyházának, a Győrnek, az Újpestnek és a Vasasnak is fizetnie kell.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága november 13-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

A Diósgyőr–Nyíregyháza mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, pirotechnikai eszközök bevitele és használata, valamint szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (az ellenfél és az MLSZ szidalmazása) miatt 400 ezer forint, a Nyíregyházát, mint visszaesőt, szurkolói részéről pirotechnikai eszközök használata, megbotránkoztató magatartása (az ellenfél és az MLSZ szidalmazása) és rasszista megnyilvánulása (huhogás), valamint engedély nélkül bevitt molinó kihelyezése miatt 600 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A bizottság súlyosító körülményként értékelte mindkét sportszervezet vonatkozásában, hogy szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt visszaesőnek minősülnek.

Az FT enyhítő körülményként értékelte a rendező sportszervezet vonatkozásában, hogy a fenti szurkolói megnyilvánulások beszüntetésére minden esetben intézkedést történt, továbbá azt is, hogy a pirotechnikai eszközt használó hazai szurkoló beazonosítása és rendőrségnek történt átadása is megtörtént.

A Pécs–Győr mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset rendezési hiányosság (pirotechnikai eszközök bevitele) miatt 50 ezer forint, a Győrt, mint visszaesőt, pirotechnikai eszközök használata, valamint szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (más sportszervezet és az MLSZ szidalmazása) és rasszista megnyilvánulása (huhogás) miatt 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A bizottság a rendező sportszervezet vonatkozásában enyhítő körülményként értékelte, hogy a fenti szurkolói megnyilvánulások alkalmával minden esetben intézkedés történt a rendzavarások megszüntetésére.

Az Újpest – Puskás Akadémia mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (más sportszervezet, az MLSZ és játékvezető szidalmazása) miatt 800 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A bizottság súlyosító körülményként értékelte, hogy a sportszervezet szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt visszaesőnek minősül, és a megelőző fordulók szinte mindegyikében indult fegyelmi eljárás a sportszervezet ellen.

NB II

A Csákvár–Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (más sportszervezet szidalmazása) és politikai érzékenységet sértő magatartása („Vesszen Trianon” rigmus skandálása) miatt 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Ligakupa

Haris Attila (FTC) 1, Vozár Dávid (Békéscsaba) 1, Marku Kristi (Honvéd) 1, Aszmir Szuljics (Újpest), mert könyökkel arcon ütötte ellenfelét 3, Hampuk Ádám (Kaposvár) 1 és Földes Milán (Kaposvár) 1 soron következő Ligakupa-mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Losada Benitez Jose Augusto edző (Puskás FC) a mérkőzésen történő közreműködéstől (kispadtól) 1 soron következő Ligakupa mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Olvasói sztorik