NB I

Győrben leköpték Kondás Elemért

A Lombard Pápa tulajdonosát, Bíró Pétert is megbüntette a szövetség, mert beszólt a játékvezetőnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága november 25-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Bíró Péter ügyvezető (Lombard FC), mert a Pápa–Honvéd mérkőzés szünetében az öltözőbe vonuláskor, majd a játéktérre történt kivonuláskor az öltözőépület előtt a játékvezető ítélete ellen szóban, sértő módon tiltakozott, 100 ezer forint pénzbüntetést kapott. A sportszakember részéről elkövetett fegyelmi vétség szankcionálásánál a kiszabható minimum büntetést alkalmazták.

Waltner Róbert (Lombard FC), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben belerúgott ellenfelébe 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Győr–Debrecen mérkőzéssel kapcsolatban a Győri ETO-t, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (a játékvezető és más sportszervezet szidalmazása), valamint a rend nem megfelelő biztosítása (a vendégcsapat vezetőedzőjét a mérkőzés után levonuláskor egy néző leköpte) miatt 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Videoton–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (a játékvezető, az MLSZ és a vendég sportszervezet vezetőjének szidalmazása), valamint pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt 300 ezer forint, az FTC-t, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (MLSZ és a hazai sportszervezet szidalmazása) miatt 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

NB II

Csábi Mihály (Sopron) 1, Hajba Tamás (Gyirmót), mint visszaeső 2, Lázár Patrik (Gyirmót) 1, Fekete Ádám (Szigetszentmiklós) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tárgyalás megtartása után Supka Attila vezetőedző (Sopron) korábbi a kispadtól 2 NB II-es mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartották.

NB III

Szabó Milán (Kozármisleny) 1, Kerek Balázs (Hajdúböszörmény) 1, Katona Attila (Kazincbarcika), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3, Tányéros Gergő (Vác) 1, Czafit Richárd (Balatonfüred), mint visszaeső 2 következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Orenstein József vezetőedző (Diósd), mint visszaeső a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Tárgyalás megtartása után Híres Gábor vezetőedző (FC Hatvan) korábbi a kispadtól 2 NB III-as mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartották. Tárgyalás megtartása után Sárközi Szabolcs (FC Hatvan) korábbi 6 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartották.

A Videoton FC – SZEOL SC Szeged mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (MLSZ szidalmazása), valamint pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Dorogi FC – BKV Előre mérkőzéssel kapcsolatban a Dorogi FC-t a rend nem megfelelő biztosítsa (a mérkőzés lefújása után egy néző a játéktérre futott és ott enyhén meglökte a játékvezető vállát) miatt 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére és a soron következő hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén a kötelezően előírt rendezői létszám 10 fővel történő felemelésére kötelezték.

Olvasói sztorik