NB I

Az egységben rejlik a KTE ereje

A Puskás Akadémia ellen gólt szerző Varga Róbert a szezon előtt nem gondolta, hogy ilyen jól fognak szerepelni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kecskemét múlt pénteken 2-1-re nyert a Puskás Akadémia ellen. Az alföldiek a legutóbbi kilenc fordulóban mindössze egyszer kaptak ki, és jelenleg az élvonal tabellájának nyolcadik helyén állnak. Szombat délután kemény ellenfél, a Videoton vár rájuk. A Rangadó.hu megkereste a felcsútiak elleni első gól szerzőjét, Varga Róbertet, aki a gárda szerepléséről, az éllovas elleni összecsapásról és a Puskás FC legyőzéséről is beszélt.

– Nagyon rosszul kezdtük a Puskás elleni mérkőzést, belülről egy kicsit úgy tűnt, mintha álmosak, vagy fáradtabbak lettünk volna – kezdte a Kecskemét védője, Varga Róbert. – A kapott gól után sikerült felpörögnünk, és egy csapásra megfordítottuk a meccset. Utána már játszottuk azt, amit tudunk. Ötvédős rendszerben játszunk mostanában, visszaálltunk, és a kontrákra fektettük a hangsúlyt.

– Mi volt a győzelem kulcsa?
– A kapott gól után nem omlottunk össze, hanem rátettünk egy lapáttal, és pillanatok alatt sikerült egyenlítenünk, aztán fordítanunk is. A második félidőben már nem éreztem, hogy veszélyben lehet a győzelmünk. A Puskás Akadémia birtokolta többet a labdát, de nagy lehetőségig nem jutottak, csak a legvégén.

– Egy szép támadás végén egyenlített, hogyan emlékszik vissza a góljára?
– Ebben az ötvédős rendszerben szeretek előremenni. Szoktuk gyakorolni ezt a szituációt edzésen, bepasszoltam a labdát, majd Balázs Zsolt észrevette, hogy beindulok. Lepörgette nekem, és már csak be kellett vinnem. Először be akartam passzolni, de láttam, hogy Bebetóval ment vissza az egyik védő, ezért megpróbáltam egyedül befejezni.

– Az elmúlt szezonokban mindig egy találatot szerzett. Célja, hogy idén gyarapítsa ezt a számot?
– Szezononként egy szokott összejönni, és mostanában egyébként érett már, hogy betaláljak. Minden meccsen volt valamilyen lehetőségem, és természetesen szeretnék minél több gólt rúgni.

– Az utóbbi kilenc fordulóban mindössze egyszer kaptak ki. Miben rejlik a csapat ereje?
– Nagyon egységesek vagyunk. A pályán és azon kívül is nagyon összetartó a társaság. Úgy gondolom, hogy ez lehet a csapat sikerének oka.

– A szezon előtt gondolta volna, hogy ilyen jól szerepelnek?
– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy igen. Nem gondoltam, mert jó játékosok mentek el tőlünk és úgy éreztem, hogy szűk lesz a keretünk. Még most is szűk, de mivel a sérülések elkerültek minket, ezért rendszeresen ugyanaz a tíz-tizenegy játékos tudott pályára lépni. Szerintem ez is fontos szempont, hogy mindig ugyanaz a tíz ember játszott, és az edzőnek nem kellett cserélgetnie, felforgatnia a csapatot.

– Szombaton nagy erőpróba vár a csapatra, hiszen a Videotont fogadják. Mire számít a listavezető ellen?
– Ha az utolsó meccseket nézzük, akkor mondhatom azt, hogy két jó formában lévő csapat találkozik. A mérkőzés esélyese persze a Videoton, de hazai pályán nálunk bármi előfordulhat. Biztosan nem adjuk fel a mérkőzést, játsszuk a saját játékunkat, és megpróbálunk minél jobb eredményt elérni. A Vidi játékosállománya annyira nem változott a tavalyihoz képest, de biztos vagyok benne, hogy az edzőjüknek nagy szerepe van abban, hogy jobbak. Hátul nagyon masszívak, elég kevés gólt kapnak. Akiket szerződtetek a nyáron, azok minőségi igazolások, gondolok itt például Simon Ádámra a védekező középpályás poszton. Egy-egy ilyen játékos szerintem sokat jelenthet.

Olvasói sztorik