NB I

Egy gól elég volt a Kecskemétnek

A Honvéd kapusa, Kemenes Szabolcs halmozta a bravúrokat, csapata mégis 1-0-ra kikapott a KTE otthonában.
OTP Bank Liga, 12. forduló
Kecskeméti TE – Bp. Honvéd 1-0 (1-0)
Kecskemét, 1000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
KTE: Tujvel – Botka, Lovrics, Karan, Gyagya, Varga R. – Eninful, Szavics (Pilipovics, 74.), Kitl (Fótyik, 29.) – N’Diaye (Gréczi, 63.), Balázs Zs. Edző: Bekő Balázs
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Baráth, Alcibiade (Koszta, 83.) – Hidi, Czár (Prosser, 36.), Godoy – Portilla (Fejes J., 55.), Youla, Traoré. Edző: Jasper Adrianus de Muijnck
Gólszerzők: Balázs Zs. (9.)
Kiállítva: Ignjatovics (49.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A mostoha időjárás, a heves esőzések, illetve a múlt szombati és a szerdai mérkőzés ellenére a pályamunkások játékra alkalmas állapotba hozták a kecskeméti gyepszőnyeget. A hazaiaktól Vukaszovics és Laczkó, a vendég Honvédtól pedig Vécsei hiányzott.

A második percben Portilla lőtt 11 méterről, de Tujvel nagyot védett. A kilencedik percben egy szabadrúgás után a kipattanó labdát Balázs Zsolt küldte a hálóba (1-0). A 14. percben Hidi Patrik nem sokkal lőtt fölé, a másik oldalon pedig Balázs Zsolt lőtt az ötös sarkáról, de Alcibiade lábáról szögletre pattant a labda. A 33. percben Balázs Zsolt éles szögből leadott lövése elsuhant keresztben a kapu előtt. A folytatásban is inkább az alföldiek kezdeményeztek, de egy vendégszöglet után Alcibiade egyenlíthetett volna, ám némileg célt tévesztett. Érdekesség, hogy az első félidőben a hazaiak egyszer, a kispestiek kétszer találták el a kaput.

A szünet után Hidi remekül helyezett szabadrúgását fogta Tujvel. A 49. percben Ignjatovics szabálytalansága nyomán Balázs Zsolt a földre került, ezért a kispesti védő megkapta második sárga lapját, tehát csapata emberhátrányba került. A szabadrúgás után Kemenes Szabolcsnak kellett nagyot védenie, majd N’Diaye találta el kapufát nagy helyzetben. Elvétve a kispestiek is próbálkoztak, de Prosser néhány centivel mellé lőtt. Az 57. percben Balázs Zsolt löketét Kemenes kivédte, majd a 72. percben ugyanez volt a szereposztás és a forgatókönyv.

A 77. percben Balázs Zsolt szabadrúgását Gyagya Attila fejelte a kapufa mellé. A másik oldalon Prosser közeli lövését, majd Hidi ismétlését is nagy bravúrral védte Tujvel, végül Hidi őjabb kísérletét blokkolta Gyagya, így szabadult fel a kapu. A 81. percben Karan középre fejelt labdáját Eninful másfél méterről az üres kapu mellé gurította. A kispestiek kapusa a 87. percben is megfogta Balázs Zsolt remek lövését, majd Gréczi kísérletét is kiütötte. Kapusa remek teljesítménye ellenére nem tudott pontot szerezni a Honvéd, amely továbbra is gyengélkedik, a KTE viszont hangyaszorgalommal gyűjtögeti a pontokat.

– A pályamunkásoknak lehet gratulálni, mert a pénteki nap után szépen helyrehozták a gyepszőnyeget, és a csapatnak is gratulálhatunk – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Pécs, a Kecskemét és a Ferencváros korábbi kiváló játékosa, a KTE jelenlegi utánpótlásedzője. – Lehet, hogy rendszeresen szerda-szombat ritmusban kellene játszani, mert bár szerdán kevesebb helyzete volt a kecskemétieknek, most mintha frissebbek lettek volna. A talaj akkor és most sem volt könnyű, mégis ritmusosabbak voltak a kontráik. Talán az egyetlen negatívum, hogy ez egy agyonnyert meccs volt, de csak egy gólt sikerült szerezni. Hat-hét óriási ziccerük, ajtó-ablak helyzetük volt, de naggyá tették Kemenes Szabolcsot. Ez persze semmit nem von le a kapus érdemeiből, mert jól zárta a szögeket. Megérdemelten nyert a KTE, a Honvédnál viszont nagyon nagy bajokat látok. Talán csak egy játékost lehet kiemelni, Prosser Dánielt, pedig a kispestieknek van az egyik legjobb akadémiájuk idehaza. Néhány fiatal még nyugodtan vállalhatnának a légiósok helyett.

Olvasói sztorik