NB I

Felcsúti vereséggel kezdődött az újabb focihétvége

A Puskás Akadémia gyorsan vezetést szerzett, de végül 2-1-re kikapott Kecskeméten.
OTP Bank Liga, 13. forduló
Kecskeméti TE – Puskás Akadémia FC 2-1 (2-1)
Kecskemét, 1100 néző. Játékvezető: Kassai
KTE: Tujvel – Botka (Gyagya, 10.), Lovrics, Karan, Varga R., Laczkó – Eninful, Szavics (Kitl, 58.), Vukaszovics – N’Diaye (Patvaros 80.), Balázs Zs. Edző: Bekő Balázs
Puskás FC: Danilovics – Kelics, Tar Zs., Gohér – Margitics, Czvitkovics (Szakály D., a szünetben), Szélesi, Polonkai, Sallai (Harsányi, 65.) – Lencse, Tischler. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Varga R. (37.), N’Diaye (45.), illetve Tischler (5.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az összeállításból kiderült, hogy Benczés Miklós támadószellemben küldte pályára csapatát. Legszívesebben kollégája, Bekő Balázs is így tett volna, hiszen a kezdés előtt viccesen elmondta, hogy két védővel és hat támadóval állna fel, ha lehetne… A KTE trénere egyébként minden játékosára számíthatott, a vendégek közül Tamás Márk, Vaszicsku Gergő, Lorentz Márton, Fabio és Tóth Balázs is hiányzott.

Némi meglepetésre a felcsútiak kezdtek jobban és támadóbban, és még nagyobb meglepetésre már az ötödik percben vezetést szerezte: Lencse tökéletes passzával Tischler kilépett, és a hálóba lőtt (0-1). a kecskemétiek szerettek volna mihamarabb egyenlíteni, ezért némileg változott a játék képe, de a nagy helyzetek elmaradtak. A 19. percben Lencse ismét ragyogó átadással hozta helyzetbe Tischlert, aki ezúttal elvétette a labdát. A túloldalon Laczkó beadását N’Diaye fejelte mellé. A 29. percben Szavics hajszálpontos beadását N’Diaye kapásból ellőtte, de Danilovics kivédte.

A folytatásban Kelics és N’Diaye ütközése után Kassai nem adott tizenegyest, a nézők és Bekő Balázs tüntettek – határeset volt. A 37. percben egyik védője, Varga Róbert szép előretörésének és pontos befejezésének köszönhetően egyenlített a KTE (1-1). A szünetig hátralévő időben a házigazdák kezdeményeztek, támadtak, távoli lövésekkel veszélyeztettek, majd a szünet előtt fordítottak: Szavics szabadrúgása után N’Diaye közelről a kapuba lőtt (2-1).

A 53. percben Polonkai jól helyezett, de nem kimondottan erős lövését Tujvel megfogta. A 64. percben egy hazai szöglet után Danilovics védte Varga Róbert ígéretes fejesét. Eztuán felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de összességében továbbra is a KTE tűnt veszélyesebbnek. A 77. percben Lencse ígéretes lövését Tujvel vetődve védte. A hajrában már nem voltak olyan bátrak az alföldiek, mint korábban, ezért a Puskásnak is több lehetősége akadt, a legnagyobb a 93. percben: Gohér passzát Tar Zsolt lőtte kapura, többen már bent látták, de Tujvel nagy bravúrral védett.

– Ennél ideálisabb kezdést nehéz elképzelni: a Puskás agresszíven játszott, a középpályán feltolta a védekezését, ráadásul minden eredménnyel, góllal járt – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Videoton és a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője. – Igen ám, de nem nagyon tudták kihasználni a lélektani előnyt, mert a huszadik percben táján felébredt a Kecskemét. Egyre agresszívebbé vált a játéka, és két olyan gólt kapott, ami nagyon komoly védelmi hiba az ellenfél részéről. A második gól közvetlenül a szünet előtt esett, ami lélektanilag feldobja, aki rúgja, viszont aki kapja, az bajba kerül. A második felvonásban a KTE átadta a területet, kontrákra játszott, volt is egy-két lehetősége. Az utolsó tizenöt percben már önveszélyes volt a játéka, egyenlíteni lehetett volna, de Tujvel nagyot védett. Azonos képességű csapatok találkoztak, ilyenkor nem férnek bele ilyen védelmi hibák. A két fiatal srác, Sallai Roland és Tar Zsolt megállta a helyét, szép jövő előtt állnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik