NB I

Megismételt meccsen megismételt eredmény

A házigazda Kecskemét 1-1-et játszott a Győri ETO-vel az élvonal hetedik fordulójából elhalasztott meccsen.
OTP Bank Liga, a 7. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Kecskeméti TE – Győri ETO 1-1 (0-1)
Kecskemét, 1000 néző. Játékvezető: Solymosi
KTE: Tujvel – Botka (Gréczi, 57.), Lovrics, Karan, Gyagya, Varga Róbert – Szavics (Vukaszovics, 89.), Eninful, Kitl – Balázs Zs., N’Diaye (Novák, 80.). Edző: Bekő Balázs
Győr: Kocics – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Windecker – Varga Roland, Rudolf G. (Strestík, 57.), Martínez (Koltai, a szünetben) – Priskin (Kvilitaia, 69.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: N’Diaye (tizenegyesből 60.), illetve Lipták (35.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A heves esőzés miatt hatvan perc után félbeszakadt mérkőzést pótolt szerda este a Kecskemét és a Győri ETO. A hazaiaknál Fótyik Dominik és Laczkó Zsolt nem játszhatott, a vendégektől Pátkai Máté hiányzott, viszont négy támadójátékos is helyet kapott a kezdőben.

A várakozásnak megfelelően veszélyesen kezdtek a vendégek, komoly nyomást gyakoroltak az alföldiek kapujára. Kisebb lehetőségek mindkét oldalon adódtak, majd a 12. percben Varga Róbert beadására N’Diaye érkezett becsúszva, de a kapu mellé lőtt. Két perccel később N’Diaye csapott le egy hazaadásra, de Kocics szűken el tudta rúgni. A 21. percben Szavics passza után Balázs Zsolt lövése megpattant, és nem sokkal ment mellé.

A 33. percben Balázs Zsolt 22 méterről eleresztett lövését Kocics megfogta. Három perccel később egy győri labdaszerzés után Lipták Zoltán lőtt, a labda a kapu mellé ment volna, de egy védő hátán megpattant és a kapuban kötött ki (0-1). A negyvenedik percben Varga Roland lőtt 16 méterről fölé, majd Rudolf Gergely kísérletét Tujvel fogta.

Az 53. percben Varga Róbert centerezését Kocics kitolta N’Diaye elől. Hat perccel később egy kecskeméti szöglet után kezezést látott a játékvezető, ezért büntetőt ítélt a hazaiak javára, amit N’Diaye a hálóba lőtt (1-1). Az egyenlítés után a győriek próbáltak ismét mezőnyfölényt kialakítani, de a KTE állta a sarat.

A 79. percben Varga Roland lövését Tujvel védte. Három perccel később a játékvezető a lelátóra száműzte Horváth Ferencet, az ETO vezetőedzőjét. A 86. percben Szavics adott nagy labdát Balázs Zsoltnak, aki éles szögből fölé lőtt, a túloldalon pedig Tujvel fogott meg egy éles beadást. A 91. percben a ziccerében kilépő Vukaszovics nem tudta megszerezni a győztes gólt, mert szerelni tudták. A 92. percben egy vendégszöglet után Lang Ádám az ötösről mellécsúsztatott – tudósított a Kecskeméti TE honlapja.

Az első félidőben mindkét csapat ugyanolyan szinten játszott, a körülményekhez képest egész jól. Az irammal nem volt baj, viszont helyzetekig egyik fél sem nagyon jutott. A gól szerencsés volt, a játékvezető néhány ítélete pedig véleményes. Hajtós, sok támadással és hibával, de kevés helyzettel tarkított találkozón igazságos döntetlen született, maradt az az eredmény, mint a félbeszakadt találkozón, mindkét csapat küzdött becsülettel – írja az onlajnok.com.

– Elég nehéz pályán, felázott talajon kellett játszaniuk a csapatoknak, de a körülményekhez képest lüktető volt a játék, a végeredmény pedig igazságos. Hasonló volt ez a találkozó a félbeszakadt meccshez, mert mindkét együttes győzelemre játszott, a győriek is vállalták a nyílt focit. Horváth Ferenc nagyon tehetséges edző, de rendszerint belelovalja magát, ma ki is állították. Ő másképp éli át a meccseket, mint egy rutinos edző, és ezt át is adja a játékosainak. Egy nagyon pici hiányzik náluk mostanság… A Kecskemét számára szerintem nem értékes ez az egy pont, mert a hazai mérkőzéseken annyit pontot kellene gyűjteni, hogy a tavasznak nyugodtan mehessen neki a csapat – mondta a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Pécs, a Ferencváros és a Kecskemét egykori kiváló játékosa.

Olvasói sztorik