NB I

Átlagon felüli meccsbe csöppent

Gyagya Attila örül, hogy ismét testközelből tapasztalhatta a foci sava-borsát, a bajnoki mérkőzést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal hetedik fordulójában a heves esőzés és a pálya használhatatlansága miatt a második félidőben, 1-1-es állásnál félbeszakadt a Kecskemét–Győr mérkőzés. Szerdán került sor a pótlásra, amely ugyanazt az eredményt hozta, de volt egy komoly különbség a két találkozó között: az alföldiek keretének egyik legrutinosabb játékosa, Gyagya Attila az elsőt a kispadról nézte, a másodikat viszont végigjátszotta.

A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta: bízik benne, hogy a pályamunkások játékra alkalmas állapotba tudják hozni a gyepszőnyeget a szombati, Honvéd elleni találkozóig.

– Hogy élte meg a szezonbeli második bajnoki meccsét?
– Iramában viszonylag magasnak volt mondható egy átlagos magyar NB I-es találkozóhoz képest. Az időjárás kicsit befolyásolta a kimenetelét, mert sok technikai hibát eredményezett a csúszós, mély pálya – kezdte a tapasztalt védő, Gyagya Attila. – Viszonylag jó mérkőzést tudtunk játszani, ismerve a Győr erősségeit. Kontrából jók – abból kaptuk a gólt –, és a pontrúgásaik is veszélyesek, azokból is készültünk, és hárítani tudtuk őket. Ha pontosabbak vagyunk a befejezéseknél, több lehetőségünk lehetett volna, vagyis ha az utolsó passzaink nagyobb százalékban pontosak, nyerhettünk volna. A legvégén volt egy komoly helyzetünk, egy tizenegyes-gyanús eset, de eléggé távol voltam tőle, ezért nem láttam tökéletesen. Visszatekintve azt mondom: közönségszórakoztató mérkőzés volt, igazságos végeredménnyel.

– A szerdai meccs mennyiben hasonított a félbeszakadt mérkőzésre?
– Az időjárási körülményeket tekintve hasonló volt, de akkor egy hangyányival jobban játszottunk, és jobban tudtuk hasznosítani azokat a bizonyos utolsó passzokat, amelyekről beszéltem.

– Hogyhogy kezdő volt és végigjátszotta a meccset?
– Ezt Bekő Balázstól kellene megkérdezni, nem rajtam múlik… Én csinálom a dolgomat, és ha számít rám, akkor állok rendelkezésére. Szerintem minden játékos azért edz, mert a bajnokság az igazi megmérettetés. Játszottam a Ligakupában és a Magyar Kupában, azok is jó meccsek voltak, de a foci sava-borsa a bajnoki mérkőzés. Most ráadásul olyan meccsbe csöppentem, ami nem mondható átlagosnak, és nagyon jól esett.

– Szombaton ismét hazai környezetben kell játszaniuk. Vajon milyen állapotban lesz a pálya?
– Ez időjárásfüggő is, de ha valahol, akkor Kecskeméten nagyon alázatosan és jól végzik a dolgukat a pályamunkások, tehát biztos vagyok benne, hogy a körülményekhez képest rendben lesz a talaj.

– És a csapat mennyire lesz rendben? Hiszen a Honvéd ellen nyilván három pontot terveznek…
– Sok meccset játszunk hazai pályán, és az a célunk, hogy minél több pontot szerezzük. A Honvéd ellen is van esélyünk, bár nem tudjuk, az edzőváltás hogyan hat rájuk. Ez általában pozitívan szokott elsülni, pláne az első néhány mérkőzésen. A szakmai stábunk feltérképezi őket, és a szükséges információk birtokában sikeresek lehetünk ellenük.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik