NB I

Gyagya a jövőre is gondol

A rutinos védő úgy véli, ha jól kezdenék a tavaszt, akkor a kiesés elkerülése nem jelentene gondot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Múlt szombaton, a szerb Vojvodina ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a 11. helyen telelő Kecskemét. A gárda kemény alapozása során mindössze egy edzést hagyott ki a csapat rutinos védője, Gyagya Attila. A Rangadó.hu érdeklődésére a 31 éves hátvéd elmondta, hogy a megszokottól eltérően idén nem utaztak Horvátországba edzőtáborozni, de itthon eredményes munkát tudtak végezni.

– A szokásainktól eltérően idén kihagytuk a horvátországi edzőtáborozást. Az utóbbi három-négy évben mindig odamentünk alapozni, de most a kedvező időjárási viszonyok miatt inkább itthon maradtunk – kezdte Gyagya Attila. – Azt gondolom, így is jól sikerült a felkészülés, holott volt egy-két sérülés, Szavics és Vukaszovics is hosszabb időt voltak kénytelenek kihagyni. Viszonylag eredményes alapozást tudhatunk magunk mögött, úgyhogy ezzel nem lehet probléma a tavaszi szereplésünk szempontjából.

A Kecskemét együttesében összesen 39 játékos lépett pályára a téli edzőmeccseken, és Gyagya Attila kíváncsian várja, hogy az utánpótlásból felhozott fiatalok hogyan állják majd meg a helyüket az élvonalban.

– Az a legfontosabb szerepe az edzőmeccseknek, hogy minél jobban összeálljon a csapat. Elég sok fiatal jött fel az utánpótlásból, őket is be kell építeni. Voltak olyan mérkőzések, amelyek jobban sikerültek, és voltak, amik kevésbé. Viszonylag pozitív kép alakult ki a fiatalokról, kíváncsian várom én is, hogy miként fognak bemutatkozni az élvonalban.

Gyagya Attila a KTE valamennyi edzőmeccsén pályára lépett, és úgy gondolja, hogy a téli teljesítményél jobb produkcióra is képes lesz tavasszal.

– A fárasztó időszak után nyilván nem úgy megy a játék, ahogy szeretné az ember. Lehetnek helyezkedési és technikai hibák, amelyek nyilván a fáradtság miatt alakulhatnak ki. Így a végére már én is frissebbnek érzem magam, és szerintem képes leszek jobb teljesítményre is.

A KTE szombaton a Lombard Pápa csapatát fogadja a Ligakupa nyolcaddöntőjében, Gyagya szerint ez a találkozó egy jó felmérő lesz a jövő hétvégi első bajnoki előtt.

– Ez a főpróba a bajnokság előtt. Természetesen mindenkinek a bajnokság a legfontosabb, ezzel mi sem vagyunk másképp, de ez egy jó felmérő lesz, hiszen a Pápa is előttünk áll a tabellán. Egy összeszokott csapatról van szó, amely jól szerepelt ősszel. Arról is szó volt, hogy többen elmennek a Lomdard együttesétől, ennek ellenére nem távoztak sokan. Ha már itt vagyunk a Ligakupában, akkor tovább szeretnénk jutni.

A rutinos védő úgy érzi, ha a tavaszi rajt jól sikerülne a Kecskemét számára, akkor kicsit megnyugodhatna a csapat, és nem a kiesés ellen kellene küzdeniük.

– Egyértelműen az a célunk, hogy a kiesés ne fenyegessen minket. Úgy gondolom, hogy elég nagy harc lesz a bennmaradásért folytatott küzdelemben. Ha esetleg jól, egy-két győzelemmel tudnánk kezdeni az elején, akkor kicsit megnyugodhatna a csapat, és nagyobb célokért is küzdhetnénk. Reálisan nézve a többi csapat és mi helyzetünket, az lenne a legjobb egy nyugodt tavasz érdekében, hogy az elején nyerjünk néhány meccset, és a kieséssel ne legyen probléma.

Gyagya Attila már a játékos-pályafutása utáni időkre is gondol, ezért a közelmúltban elvégezte az MLSZ edzőképző tanfolyamát.

– Az ember akaratlanul is halad a korral, és nekem is gondolnom kell arra, mi lesz a pályafutásom után. Úgy érzem, hogy ehhez értek, ezt szeretem csinálni, és ezért kezdtem el az edzői tanfolyamot. A saját tapasztalatomból át tudok adni néhány jó tanácsot a gyerekeknek. Most sikerült abszolválnom a C-tanfolyamot, és nyilván akarom a többit is, de ez még a jövő zenéje. Szeretném majd az edzői pályán folytatni a karrieremet.

A 31 éves hátvéd 2006 óta erősíti az alföldi klubot, és a csapat legrégebbi játékosaként a csapatkapitány-helyettesi teendőket is ellátja.

– Vladan Szaviccsal ketten rangidősek vagyunk a csapatban, és szerintem én vagyok a legrégebben a gárdánál. Ilyenkor a csapatkapitányi feladatok mellett más segítséget is adok a klubnak, ha valamit intézni kell. A játékosok is engem keresnek meg a dolgaikkal, hiszen már régóta itt vagyok. Ha nem is hivatalosan, de már jó ideje ebben a szerepkörben vagyok, és úgy látom, hogy a többi játékos számít rám, ha valamilyen problémája adódik – mondta végül Gyagya Attila.

Olvasói sztorik