NB I

Lelkileg megerősödve

A rutinos védő, Gyagya Attila örül, hogy az utóbbi időben megkapja a lehetőséget a vezetőedzőtől.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek este a Puskás Akadémia vendégeként lép pályára a Kecskemét együttese az élvonal 15. fordulójának nyitómeccsén. A két gárda egy hónappal ezelőtt a Magyar Kupában már egymásnak feszült Székesfehérváron, akkor 0-0-s rendes játékidő után büntetőkkel az alföldiek jutottak tovább. Azt a találkozót végigjátszotta, és a tizenegyespárbajban is eredményes volt a KTE rutinos védője, Gyagya Attila, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, motiváltan és magabiztosan várják a pénteki fellépést.

– Kiélezett találkozóra lehet számítani. A felcsútiaknak is nagyon fontos ez a mérkőzés, hiszen hazai pályán nagyon kellene nekik a három pont – vélekedett Gyagya Attila. – Úgy látom, kezd összeállni a Puskás Akadémia csapata, egyre jobb teljesítményekre képes. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű meccs számunkra. Néhány hete találkoztunk velük a kupában, az is nehéz összecsapás volt. A támadószekciójuk nagyon erős, Magyarországon szinte bárhol megállnák a helyüket, úgyhogy nagyon figyelnünk kell rájuk. Mi is motiváltan utazunk Székesfehérvárra, próbáljuk behúzni a mérkőzést. Magabiztosak vagyunk, szerintem jó meccs fog kisülni ebből.

A 31 éves védő egy súlyos sérülés után kölcsönben az NB II-es Szolnok együttesében szerepelt, ahol csak a meccsek felén, hét alkalommal lépett pályára.

– Életem egyik legnehezebb időszaka volt. Nehéz volt feldolgozni, hogy nem játszom – mondta Gyagya Attila. – Kecskemétre visszatérve megint a nulláról kellett felépítenem magamat arra a szintre, ahol a korábbi években voltam. Ezzel nem is volt gond, hiszen az embernek mindig bizonyítania kell. Lelkileg mindenképpen megerősödtem Szolnokon, mert tényleg nehéz volt megemészteni, hogy kevés lehetőséget kapok. Talán ez jót is tett, mert amikor eljöttem, erősebb voltam, mint valaha.

A rutinos játékos az idei bajnokságban visszaverekedte magát a Kecskemét csapatába, az utóbbi időszakban rendre kezdőként számít rá Bekő Balázs vezetőedző.

– Nem tudom, hogy mennyire vagyok stabil kezdő. Az igaz, hogy az utóbbi meccsek mindegyikén játszottam, de az edző dolga, hogy kiket küld pályára. Én mindig rendelkezésére álltam, és örülök, hogy mostanában többet számítanak rám, mint a szezon elején.

A KTE együttese a tizedik helyen tanyázik az élvonal tabelláján, de Gyagya szerint néhány hazai győzelemmel előrébb is állhatnának.

– Van hiányérzetem néhány mérkőzéssel kapcsolatban, bele is szaladtunk hazai pályán egy-két nagyobb pofonba – mondta a kecskeméti védelem alapembere. – Az idegenbeli mérlegünk talán reálisnak mondható, bár az MTK otthonában nyerhettünk volna. A hazai meccsekkel kapcsolatban van inkább hiányérzetem, hiszen korábban a Kecskemét arról volt híres, hogy hazai pályán erős. Néhányszor az idei szezonban is sikerült ezt bizonyítanunk, de úgy érzem, többet ki lehetett volna hozni az itthoni összecsapásokból. Voltak olyan nyerhető meccseink, amelyeken sajnos nem sikerült begyűjtenünk a három pontot.

Olvasói sztorik