NB I

Horváth Ferenc keserű visszatérése

A házigazda Kecskemét 3-1-re nyert a Paks ellen az élvonal 12. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 12. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – MVM Paks 3-1 (2-1)
Kecskemét, 2000 néző. Játékvezető: Németh Á.
KTE: Antal B. – Póti, Gyagya, Karan, Farkas A. (Forró, 67.) – Patvaros, Szavics (Mogyorósi, 63.), Vukaszovics – Balázs Zs., Barry, Gréczi (Pekár, 75.). Edző: Bekő Balázs
Paks: Csernyánszki – Fiola (Délczeg, 74.), Horváth G., Éger, Szabó J. – Kovács G. (Tököli, 59.), Kecskés – Bartha (Windecker, 68.), Nagy O., Bori – Simon A. Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Gyagya (26.), Póti (33.), Vukaszovics (60.), illetve Nagy O. (7.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A paksi kapuba hosszú idő után visszatért Csernyánszki Norbert. Csapata gyorsan támadásba lendület: a hetedik percben Nagy Olivér nagy bedobását követően Antal Botond reflexmozdulattal védett. A folytatásban már a hazaiak hálóőre is tehetetlen volt. Egy kis szöglet után Nagy Olivér cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd a hálóba lőtt (0-1). Szinte azonnal egyenlítettek volna az alföldiek: Patvaros indította Balázs Zsoltot, a tizenhatoson belül hosszan vette át a labdát, így odalett a nagy helyzet.

A folytatásban a hazaiak fokozatosan átvették a játék irányítását, és ez helyzetekben is megmutatkozott. A 22. percben Gréczi éles szögből lőtt, de Csernyánszki védett, a lepattanó labdát Balázs Zsolt szelídített meg a kapuval szemben, de óriási helyzetben a kapusba lőtt. Négy perccel később már nem volt kecmec, Szavics szabadrúgását Gyagya Attila fejelte a hálóba (1-1). A 33. percben egy hazai szöglet után a lepattanó labdát Póti Krisztián az ötösről a kapuba lőtte (2-1).

A szünetben a játékvezető elküldte a kispadtól Horváth Ferencet, a hazaiak korábbi, a vendégek jelenlegi vezetőedzőjét.

A hatvanadik percben Vukaszovics egy nagy szóló végén, 18 méterről a hálóba lőtt (3-1). Két perccel később Bori Gábor szabadrúgása a lécen csattant. Idáig meglepően élvezetes, eseménydús volt a meccs, de a folytatásban inkább a közdelem dominált. Egyre több volt a szabálytalanság, és a játékra az is rányomta a bélyegét, hogy a lényegi kérdések már eldőltek. A 88. percben Simon Attila lövését védte Antal Botond, de csak sokadik próbálkozásra tudta megfogni a labdát.

A KTE továbbra is hullámzóan teljesít a bajnokságban, a Paks viszont az utóbbi időben egyértelműen gyengélkedik, Horváth Ferenc kecskeméti visszatérése is keserűre sikeredett.

– Úgy gondolom, hogy a jobb játékosállománnyal rendelkező Paks ezen a mérkőzésen abszolút nem tudta megvalósítani edzője elképzeléseit. Horváth Ferenc kollégámnak – akivel jól ismerjük egymást – azt szeretném mondani, hogy a „nászéjszakák, stb.” helyett egyszerű szakmai tegyen, és akkor úgy érzem, csapata ismét elkezd nyerni. Az első félidő alapján semmi nem indokolta, hogy elküldjék a kispadtól – mondta a Rangadó.hu szakértője, Dajka László, a Bp. Honvéd egykori válogatott játékosa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik