NB I

Kecskeméti továbbjutás a kupában

A KTE tizenegyesekkel búcsúztatta a Puskás Akadémia csapatát a székesfehérvári meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, 4. forduló
Puskás Akadémia FC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 0-0 (tizenegyesekkel 3-4)
Székesfehérvár, 50 néző. Játékvezető: Oláh G.
Puskás FC: Hajdúch – Margitics, Szekeres A., Tamás M., Farkas N. – Haraszti, Fabio, U. Nikolics, Bertus (Czvitkovics, a szünetben) – Zsolnai (Tischler, a szünetben), Lencse (Polonkai, 74.). Edző: Benczés Miklós
Kecskemét: Antal B. – Vukaszovics, Gyagya, Karan, Farkas A. – Patvaros, Szavics, Ebala (Nagy P., 59.; Pekár, 93.) – Gréczi, Barry, Leo Correira (Balázs Zs., 74.). Edző: Bekő Balázs
Továbbjutott: Kecskemét

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden délután egy előrehozott mérkőzéssel kezdetét vette a Magyar Kupa negyedik fordulója. A Puskás Akadémia a Kecskemétet fogadta, Székesfehérváron.

A Puskás FC korábban az Andráshida és a Sopron csapatát búcsúztatta, a Kecskemét most kapcsolódott be a sorozatba. Érdekes, hogy a felcsútiak „sérültjei” három nap alatt felépültek, hiszen a Videotontól kölcsönkapott négy játékos egyaránt a kezdőben kapott helyet.

Eleinte csak a középpályán zajlott a játék, a kapu nem forogtak veszélyben. A 22. percben Barry húsz méterről lőtt, a labda a keresztlécet súrolva ment fölé. Négy perccel később Haraszti az üres kapu fölé emelt 16 méterről. A 28. percben Gréczi húsz méterről lőtt a bal kapufa mellé. A 32. percben Haraszti szép szóló után kísérletezett húsz méterről, de lapos lövése elgurult a jobb alsó sarok mellett. A 38. percben Bertus passzát Haraszti egyből kapura lőtte, de Antal Botond szépen védett.

A szünet után Lencse kerül nagy ziccerbe egy eladott labda után, de Antal bravúrral védett. Az 54. percben Czvitkovics szabadrúgása után Tischler fejelt közelről, de a KTE kapusa megint nagyot védett. A 65. percben Haraszti távoli lövését Antal vetődve hárított. Egy perc elteltével Czvitkovics a félpályáról indította Tischlert, aki elől Antal a tizenhatoson belül mentett. A 77. percben Patvaros tekert középre, de Barry csúsztatását Hajdúch kivédte. A 83. percben Barry tíz méterről a kapu mellé bombázott, a másik oldalon Antal a kapufa segítségével védte Uros Nikolics kísérletét.

Mivel a rendes játékidőben nem született gól, hosszabbítással folytatódott a mérkőzés. A 91. percben Tischler gólt rúgott, de előtte szabálytalankodott, ezért a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A 99. percben Polonkai ziccerét Antal kivédte. A 112. percben Pekár indításával Balázs Zsolt ugrott ki, de a kapu fölé emelt. Két perccel később Barry elesett a tizenhatoson belül Tamás Márk szorításában, de a játékvezető nem adott büntetőt. A 119. percben egy szép kontra végén Pekár lőtt, de Hajdúch megfogta.

A tizenegyeseket kecskeméti részről Pekár, Gyagya, Balázs Zsolt és Vukaszovics belőtte, Szavics viszont fölé bombázta. A felcsútiak közül Uros Nikolics, Szekeres Adrián és Czvitkovics betalált, de Haraszti Zsolt lövését kifogta Antal Botond. Mivel Tischler Patrik a keresztlécet találta telibe, a Kecskemét jutott a 16 közé.

A negyedik forduló további mérkőzéseit a jövő héten rendezik.

Olvasói sztorik