NB I

Hiába kér felülvizsgálatot a Mezőkövesd?

Otthon szerettek volna játszani a borsodiak a Magyar Kupában a Pécs ellen, de a szövetség beintett nekik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Kupa negyedik fordulójának tétje a legjobb 16 közé jutás. A sorsolás szerint a Mezőkövesd-Zsóry a Pécsi MFC vendége lesz október 30-án. Bocsi Anna, a mezőkövesdiek ügyvezető igazgatója az Észak-Magyarország megkeresésére elmondta, hogy a sorsolással szemben jogorvoslati, felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be a szövetséghez.

Azért nem óvtak, mert a Magyar Kupa versenykiírásában, a sorsolás lebonyolításával kapcsolatos kifogásra ilyen lehetőség nincs, tehát nem tudtak volna hivatkozni a vonatkozó a szabályra. Azért kértek jogorvoslati felülvizsgálatot az MLSZ jogi bizottságától, és tettek észrevételt, vagy ha így jobban tetszik, kifogást a versenyszervezési osztály felé, mert a televízió nyilvánossága által közvetített ceremónián megsértették a kupasorozat kiírásában foglaltakat.

A lényeg: amikor a borsodiak neveztek a 2013–2014-es sorozatra, még az NB II-ben szerepeltek, tehát a küzdelemsorozat során végig másodosztályúként kell kezelnie őket az MLSZ-nek, mint ahogyan az előző három forduló során is ezt tette. A legjobb 32-ig NB II-esként játszottak, aztán jött az ominózus negyedik forduló sorsolása, de akkor már élvonalbeliként kezelték őket. A hiba lényege: alacsonyabb osztályú csapat jogán – hiszen akként kezelte őket a versenykiírás – nekik kellene fogadniuk a pécsieket.

Bocsi Anna azt is megemlítette, hogy csapatuk becsülettel végigjátszotta az első három fordulót, holott – az ügyvezető szavait idézve – a fél mezőny erőnyerőként menetelt előre.

– Ez ellen egy szót sem szóltunk, tudomásul vettük, hogy a sorsolásoknál nem volt szerencsénk – közölte a sportvezető. – A pécsi utazás ellen azonban a már említettek miatt kifogással kell élnünk. Nem vagyunk mi olyan gazdagok, hogy beletörődjünk a sorsunkba: a kirándulás ugyanis legkevesebb félmillió forintba kerülne nekünk, gondolok például a buszköltségre, az étkezések árára, valamint a szállásdíjakra. Ha Mezőkövesden fogadnánk a pécsieket, megmarad az ötszázezrünk, továbbá október 30-án jelentős bevételre teszünk szert, a kettő közötti különbség pedig egy-két millióban mérhető.

MLSZ: a panasz megalapozatlan

Dinnyés Márton, az MLSZ kommunikációs munkatársa a boon.hu oldalon azt nyilatkozta, hogy a mezőkövesdiek felvetése nem megalapozott, mert a Mezőkövesd eddig is NB I-es sportszervezetként vett részt a kupamérkőzéseken, és ezután is így fog. Ezért is kellett az első fordulóban Szolnokra utaznia, hiszen a Szolnok másodosztályú, a Mezőkövesd pedig élvonalbeli.

Olvasói sztorik