NB I

A nagyok is bekapcsolódnak

A negyedik forduló párosítását minden bizonnyal élő tévéműsorban sorsolják, jövő vasárnap.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt két napban rendezték a Magyar Kupa harmadik fordulójának mérkőzéseit, amelyeken összesen 32 együttes próbálta kivívni a továbbjutást a következő körbe. A kedden és szerdán rendezett találkozókon tehát 16 csapat mehetett tovább a negyedik fordulóba, amelybe már az összes élvonalbeli csapat is bekapcsolódik.

A Magyar Kupa negyedik fordulóját október. 30-án, szerdán rendezik. Ebben a körben a harmadik fordulóból továbbjutott 16 alakulat, valamint 2012–2013-as élvonal 16 csapata vesz részt, tehát a harmadik fordulóhoz hasonlóan összesen 32 együttes száll harcba a továbbjutásért.

A továbbjutás ebben a fordulóban még egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidő után döntetlen az eredmény, akkor függetlenül a csapatok osztályba sorolásától, kétszer tizenöt perc hosszabbítás következik. Ha a hosszabbítás után is döntetlenre állnak a felek, akkor a továbbjutás tizenegyesekkel dőlt el.

A sorsolásra az MLSZ tájékoztatása szerint a jövő hét második felében, minden bizonnyal a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában kerül sor. vasárnap. Kiemelést, valamint területi elosztást ebben a körben már nem vesznek figyelembe a sorsoláskor.

A negyedik kupafordulóban a pályaválasztás joga a következőképpen alakul. Amennyiben a két csapat között a jelenlegi bajnoki évadban osztálykülönbség van, akkor az alacsonyabb osztályú együttes szerepel hazai pályán. Ha a két gárda az idei kiírásban azonos osztályban játszik, akkor az lesz a pályaválasztó, amely a kupasorozatban kevesebbszer volt pályaválasztó. Ez a kritérium azonban nem alkalmazható olyan párosítások esetében, amelynek egyik vagy mindkét résztvevője ebben a körben kapcsolódik be a sorozatba. Ha eszerint sem dönthető el a pályaválasztás, akkor azé a csapaté lesz a jog, amely a kupasorozatban régebben volt pályaválasztó. Amennyiben így sem dönthető el, akkor a sorsoláson elsőnek kihúzott csapat lesz a házigazda – áll a Magyar Kupa versenykiírásában.

Az OTP Bank Liga tavalyi 16 együttese mellett a következő csapatok vesznek részt a Magyar Kupa 4. fordulójában: Dunaújváros PASE, Aqital-Publo Csákvár, Gyirmót FC, Tolle UFC Szekszárd, Viadukt-Tópart Biatorbágy, Bajai LSE, Nyíregyháza Spartacus, ESMTK, Kemecse SE, Kisvárda, Szeged 2011-Grosics Akadémia, Cigánd SE, Puskás Akadémia FC, FC Ajka, Békéscsaba 1912 Előre, Mezőkövesd-Zsóry.

Olvasói sztorik