NB I

Hárman hoztak össze tíz gólt

A listavezető Debrecen nagy meglepetésre 6-4-re kikapott odahaza a Kecskeméttől.
Felkészülési mérkőzés
DVSC-TEVA – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 4-6 (2-0)
Debrecen-Pallag. Játékvezető: Solymosi
DVSC: Novakovics – Ludánszki, Máté II P., Mészáros N., Vadnai (Ferenczi J., 62.) – Kovács Á., Zsidai, Mihelic, Szécsi M. – Kulcsár T., Volas. Edző: Kondás Elemér
KTE: Polekszics – Szabó T. (Bulajics, a szünetben), Póti, Karan, Farkas A. – Forró (Dudás, 73.), Patvaros, Pekár, Nagy P. – Simon A. (Eisenberger), Balázs Zs. Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Volas (8., 33., 58., 85. – a harmadikat és a negyediket tizenegyesből), illetve Pekár (50., 56., 74.), Balázs Zs. (65., 72., 78. – a másodikat tizenegyesből)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVSC első szombati felkészülési mérkőzését a Kecskemét együttese ellen játszotta. A Loki a válogatottak nélkül lépett pályára, hiszen Verpecz István, Lázár Pál, Korhut Mihály és Szakály Péter elutazott Törökországba a nemzeti csapattal.

A kecskeméti keretből ezúttal is többen hiányoztak különböző okok miatt. Nem volt ott Szavics, Vukaszovics, Szalai, Csillag, Gréczi, Varga Róbert, Leo Correira, valamint Gyagya sem.

A hazaiak rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, a Kecskemét kontrákkal próbálkozott, de Novakovicsnak nem sok dolga akadt. Nagy volt az iram, és helyzetekben sem volt hiány. Az első nagy lehetőség Kovács Ádám előtt adódott, léc alá tartó lövését a korábbi DVSC-kapus, Polekszics tolta szögletre. Nem sokkal később az egykori kecskeméti, de immár debreceni játékos ismét próbálkozott, nagy erejű lövését a montenegrói hálóőr kiütötte, de érkezett Volas, aki a hálóba passzolta a labdát (1-0).

A 33. percben ismét Kovács Ádám és Dalibor Volas volt a főszereplő: a fiatal játékos jobbról remek labdát adott középre, a szlovén támadó pedig öt méterről a kapu jobb oldalába fejelt (2-0).

A második félidő elején szépítettek a vendégek: Pekár lőtt 14 méterről a bal alsóba, majd a kecskemétiek középpályása hat perccel később szabadrúgásból is eredményesnek bizonyult (2-2). Alig telt el két perc, és visszaszerezte a vezetést a hazai csapat: Kulcsár Tamás harcolt ki tizenegyest, amit Dalibor Volas magabiztosan a jobb alsó sarokba helyezett. A 65. percben azonban ismét egyenlített a KTE, és ezúttal is szabadrúgásból (3-3).

És ezzel még korántsem volt vége a gólgyártásnak. Az egyenlítés után Balázs Zsolt lábában volt a vezetés, ám kicsivel eltévesztette a kaput Bulajics indítása után. Húsz perccel a vége előtt Eisenbergert gyűrte le Máté Péter, a megítélt büntetőt pedig Balázs Zsolt értékesítette. Amíg az első játékrészben a Loki volt veszélyesebb, úgy a másodikban a KTE játszott jobban, és sikerült tovább növelnie előnyét. Pekár megszerezte harmadik találatát, aminél némi szerencséje is volt, hiszen Novakovics egyszer védeni tudott, majd nem sokkal később Balázs is triplázott, aki gyönyörűen emelte át a kilépő Novakovicsot (3-6).

A folytatásban a Lokinak két nagy helyzete volt, majd ismét büntetőhöz jutott, amikor Kovács Ádámot buktatták. Volas állt a labda mögé és nem hibázott, így kialakult a rendkívül szokatlan, 4-6-os végeredmény, amelynek további különlegessége, hogy a tíz gólt mindössze három játékos hozta össze – tudósít a DVSC honlapja.

Olvasói sztorik