NB I

Győztes gólt lőtt a fiatal újonc

A házigazda Kecskemét 1-0-ra nyert a Szolnok ellen.
Felkészülési mérkőzés
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Szolnoki MÁV FC 1-0 (0-0)
Kecskemét. Játékvezető: Iványi

KTE 1. félidő: Németh V. – Szabó T., Póti, Karan, Gyagya, Forró – Patvaros, Pekár, Nagy P. – Simon A., Balázs Zs. 2. félidő: Verebélyi – Szabó T., Gyagya, Sztehlik, Farkas – Lajos, Leo Correira, Bulajics, Csima – Csillag, Eisenberger. Edző: Bekő Balázs
Szolnok 1. félidő: Pokorni – Vári, Racskó, Antal, Fritz – Sipeki, Lengyel, Magos – Szepessy, Hamar, B. Tóth. 2. félidő: Tóth Z. – Pintér, Mile, Balaskó, Tisza K. – Grúz, Zvara, Mundi – Bohner, Máté J., Rokszin. Edző: Kis Károly
Gólszerző: Eisenberger

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A KTE csapatkapitánya, Vladan Szavics betegség miatt kihagyta a mérkőzést. Bekő Balázs ezúttal Németh Viktort és Verebélyi Konrádot jelölte kapusposzton a keretbe, így Vukasin Polekszics, rajtuk kívül pedig Gréczi, Varga Róbert, Bene, Nagy Dániel, Szalai, valamint Vukaszovics is kimaradt.

Az első játékrészben hatalmas mezőnyfölényt alakítottak ki a kecskemétiek, szinte alig volt a labda a vendégeknél. Az első helyzet Simon András nevéhez fűződik, aki 15 méterről célozta meg a kaput, de Pokorni védeni tudott. A folytatásban Patvaros kétszer is lövőhelyzetbe került, majd Pekár próbálkozott szabadrúgásból, de gól ezekből sem született. Egy alkalommal már a gólvonalról kellett tisztázniuk a szolnokiaknak, Gyagya emelkedett jól egy szögletnél. A másik kapu előtt kétszer alakult ki lehetőség, ám Németh Viktornak nem kellett játékba avatkoznia.

A nagy nyomás végül a második félidő elején érett góllá, ugyanis a cseresor is folytatta azt, amit a kezdők az első félidőben abbahagytak. Csillag Dárius ment el szépen a jobboldalon, beadása pedig Bulajics elé pattant, aki szépen gurított vissza Leo Correira elé. A brazil játékos kapásból lőtt, ebbe a kapu előtt álló Eisenberger szépen belekapott (1-0). Tovább növelhette volna előnyét a KTE, de Csillag kétszer is centikkel tévedett.

A fiatal támadó ezután egy elég csúnya szabálytalanság áldozata lett az oldalvonal mellett, ezért nem tudta folytatni, és a második félidő zömét emberhátrányban töltötte a házigazda. Ekkor több lehetőség adódott a szolnokiak előtt is, de távoli lövéseken kívül másra nem futotta az erejükből – tudósít a KTE honlapja.

Olvasói sztorik