NB I

Sluka már alig várja a szombatot

A Lombard középpályása elmondta, hogy egy pontot mindenképpen otthon tartanának a Debrecen ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 12. fordulójában véget ért a Lombard FC vesszőfutása hiszen idegenben 2-1-re nyert a Pécs ellen. Nagyon kellett ez a siker a pápaiaknak, mert több mint két hónapja nem tudtak győzni az NB I-ben, illetve idegenben még nem is nyertek mérkőzést. Külön pozitívum számukra, hogy sikerült megfordítaniuk a találkozót és erre a sikerre alapozhatnak. Minden tudásukra szükségük lesz szombaton, hiszen a bajnoki címvédő Debrecen látogat Pápára. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy hazai pályán eddig nem nyújtanak rossz teljesítményt, tehát nem lesz könnyű dolga a Lokinak, amely szerdán a Magyar Kupában is pályára lép.

A Rangadó.hu érdeklődésére a pápaiak tapasztalt középpályása, Marián Sluka értékelte a Pécs elleni bajnokit, és úgy vélekedett, hogy ez a győzelem lendületet adhat nekik.

– Nagyon örülünk a győzelemnek, mert hosszú idő után sikerült megszereznünk mind a három pontot. Végre több egymást követő mérkőzésen is jól játszottunk. Hátul is koncentráltak voltunk, nem csináltunk olyan buta hibákat, amelyekből gólt kaphattunk volna. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk, mert sok helyzetünk volt. Remélem, ez ad egyfajta lökést a csapatnak. Voltak jó és rossz meccseink, de az mindenképpen pozitív, hogy meg tudtuk fordítani a mérkőzést és gólokat lőttünk – mondta Marián Sluka.

– A pécsiek többször is eltalálták a kapufát. A sors most adta vissza, amit mondjuk az Újpest ellen elvett?
– Sajnos sokszor volt balszerencsénk ebben a szezonban. Elég csak a Puskás Akadémia elleni meccsünkre visszaemlékezni, ahol Popinnak több helyzete is volt. Az MTK ellen szintén százszázalékos ziccereket hibáztunk. Az Újpest ellen nem adtak meg egy szabályos gólt. Volt, hogy jól játszottunk és mégis vereség lett a vége. Én is úgy érzem, hogy ezen a találkozón valamit visszakaptunk a sorstól. Talán ami eddig kifele pattant, az mostantól befelé fog, és megfordul a szerencsénk.

– Mennyire nehéz, hogy még mindig nincs meg a végleges edzőjük?
– Talán ez a hullámvölgy annak is betudható. Persze, mi is hibáztunk, hiszen nekünk is sokkal előbb meg kellett volna szoknunk ezt a helyzetet. Úgy érzem, ismét összeálltunk, és megint kezdünk csapatként működni. Mindenki tudja a dolgát, és amit az öltözőben megbeszélünk, azt mindenki meg is csinálja. Személy szerint nekem Kovács Lászlóval nagyon jó a kapcsolatom, de szerintem ezzel az egész csapat így van. Továbbra is egymásért és az edzőért is küzdünk.

– A következő bajnoki mérkőzésen a Pápa a Debrecent fogadja. Milyen mérkőzésre számít?
– Már alig várom a szombatot. Szeretem az ilyen jellegű mérkőzéseket, amikor egy topcsapat jön hozzánk. Nagyon izgalmas, jó meccsre számítok. Pápán eddig egyetlen csapatnak sem volt könnyű dolga, és remélem, ez így is marad. Mindenképpen szeretnénk egy pontot itthon tartani.

– Jelenthet-e előnyt, hogy a Debrecen szerdán játszik a Magyar Kupában?
– Szerintem a Debrecennek ez egyáltalán nem fog problémát okozni. Nagyon erős és bő kerete van a Lokinak, ezért nem fog gondot jelenteni, akár két komplett kezdőcsapatot is össze tud állítani.

Olvasói sztorik