NB I

Még mindig nincs edzőjelölt Pápán

Egy adminisztratív lépés miatt nem sürgeti az idő a klubvezetőket; Kovács László marad.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szeptember 4-én mindenkit váratlanul ért a bejelentés, miszerint lemond Mátyus János, a Lombard Pápa vezetőedzője. A szakmai munka irányítását megbízott edzőként ismét Kovács László kapusedző vette át. Azóta már 54 nap telt el, ám Bíró Péter tulajdonos nem találta meg a Nyíregyháza frissen kinevezett trénerének utódját.

A vezetőedzői munkavégzés alapvető feltétele a pro licenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség szabályzatában az a kitétel szerepel: ha egy NB I-es klubnál a szezon közben változás történik a szakvezetésben, a csapatnak hatvan napon belül biztosítania kell, hogy a funkciót olyan személy veszi át, aki a szükséges képesítésekkel rendelkezik. Ezt szem előtt tartva hat napja lenne a tulajdonosnak kinevezni az új vezetőedzőt, ám mint a papa-ma.hu megtudta, bőven van még ideje megtalálni az új szakembert.

– A tulajdonossal folyamatosan egyeztetünk, de egyelőre nincs kiszemelt edző, akivel puhatolózó vagy konkrét tárgyalásokat folytatna Bíró Péter – szögezte le Szemán György klubigazgató. – A vezetőség maximálisan elégedett Kovács László munkájával, de tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nehéz feladat hárul rá hétről-hétre. Előbb-utóbb mindenképpen meg kell találnunk a csapat élére az új trénert, ugyanis Kovács Lászlónak nincsenek vezetőedzői ambíciói és pro licenccel sem rendelkezik. A szabályok szerint hatvan napunk van új edzőt találni, és mivel Mátyus Jánossal csak múlt héten bontottunk szerződést – szeptemberben annyi történt, hogy bejelentette lemondását –, az idő nem sürget bennünket, még jó néhány hetünk van megtalálni a csapat vezetőjét. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem keressük az új mestert, bármelyik pillanatban szólhat a tulajdonos, hogy kezdjük meg a tárgyalásokat, legutóbb a Pécs elleni mérkőzésen egyeztettünk, akkor még nem voltak jelöltek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik