NB I

Fordított és nyert a Pápa

A pécsiek szerezték meg a vezetést, de végül a Lombard idegenben megszerezte a három pontot.
OTP Bank Liga, 12. forduló
Pécsi MFC-Matias – Lombard Pápa Termál FC 1-2 (1-0)
Pécs, 300 néző. Játékvezető: Iványi
PMFC: Polekszics – Nagy J., Romics, Balogh B., Mohl – Horváth A., Márkvárt – Kővári, Szatmári (Rácz, 75.), Heffler N. (Wittrédi, 63.) – Fröhlich (Frank, 63.). Edző: Véber György
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Csizmadia, Bogunovics, Frizoni – Csilus T., Sluka, Zulevs (Coroian, 86.), Florean (Nagy T., 58.) – Popin (Benkő, 74.), Kenesei. Edző: Kovács László
Gólszerzők: Márkvárt (35.), illetve Zulevs (47.), Coroian (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában a hazai pályán nyeretlen Pécs ezúttal a Pápát fogadta. Mindkét csapatnak égető szüksége volt a három pontra, ennek megfelelően indult a mérkőzés…

A tizedik percben Fröhlich két kísérletét láthattuk: előbb keresztben elrúgta a kapu előtt a labdát, a második kísérletét pedig Szűcs Lajos hárította. Két perccel később a Pápa szerezhette volna meg a vezetést, de Popin a ziccert a kivetődő Polekszics kapusba lőtte. Újabb két percre rá a pécsiek előtt adódott lehetőség: Heffler Norbert 16 méterről nem sokat tévedett. Támadásban maradtak a baranyaiak, Mohl cselezte be magát, majd lőtt, de a blokkoló Csizmadia lábáról a keresztlécre pattant a labda.

A 22. percben Kenesei lőtt távolról, de Polekszics kiszedte a labdát a felső sarokból. A Pécs átvette a kezdeményezést, a 32. percben Mohl Dávid szabadrúgásból találta el a kapufát. Ez már neki is és a csapatának is a második volt. A 35. percben Fröhlich tette vissza a labdát Márkvárt elé, aki egyet tolt rajta, majd 22 méterről ellőtte, megpattant Tóth Gáboron és ez megzavarta Szűcsöt (0-1). Nem érdemtelenül vezetett a Pécs. Az első tíz percet leszámítva remek félidőt produkáltak a csapatok.

A szünet után hazaiak bent maradtak az öltözőben, a 47. percben Zulevs egy legurítást követően a kapuba bombázott (1-1). Két percre rá majdnem jött a válasz: Márkvárt betört a tizenhatoson belülre és 13 méterről a jobb felsőt célozta meg, de Szűcs bravúrral a kapufára tolta a labdát. Nem volt szerencséje a Pécsnek.

A hazaiak elkezdtek kapkodni, ami pontatlanságokhoz vezetett, ezért jobbára a középpályán folyt a küzdelem. A 63. percben a vendégek előtt adódott lehetőség: Polekszics rosszul jött ki, Popin elvitte előle a labdát, de az átemelésre már visszaért a montenegrói hálóőr. Amilyen pörgős volt a mérkőzés az első félidőben, a második játékrész utolsó húsz perce annyira eseménytelen volt. A csapatok jobbára a középpályán tartották a labdát.

A végén jött a csattanó: a négy perccel korábban beállt Coroian találatával vezetést szerzett a Pápa – Kenesei Krisztián centerezéséből született a vendégek második gólja (0-2). A találkozót végül a Lombard nyerte, de a játék képe alapján a pécsiek egy pontot mindenképpen megérdemeltek volna – tudósított a PMFC honlapja.

– A hazai pálya átka folytatódott. Az első félidő elején rá is nyomta a bélyegét a PMFC játékára a hazai pálya sikertelensége és az, hogy nagyon kellett volna a győzelem – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Kósa Sándor, a PMFC U21-csapatának edzője. – Az első felvonás alapján egyébként nagyon úgy nézett ki, hogy sikerül megnyernie a mérkőzést a házigazdának, mert jó volt a támadójátéka, a széleken ellenfele mögé tudott kerülni, és átlövésekből is veszélyes volt. Ennek meg is lett az eredménye, egy gól formájában. A szünet után kapott gól azonban megpecsételte a pécsiek további játékát, ez nyomást gyakorolt rájuk, és nem találtak vissza a korábbi ritmusukba. A Pápa türelmesen futballozott, az első periódusban inkább kontrákból voltak lehetőségi, masszívan védekezett, a rutinos Kenesei Krisztián pedig jól szervezte a támadójátékot. A második gól előtt is remek passzt adott. Kevés helyzetüket jól használták ki, fontos győzelmet arattak. A Pécsnek számára viszont nagy pofon volt ez, ha ezeket a hazai meccseket nem tudja megnyerni a csapat, akkor nagyon nehéz lesz bennmaradni.

Olvasói sztorik