NB I

Bartha Laszlónak nem a Fradi-stadion a fő motiváció

A ferencvárosi nevelésű Bartha László nem a Groupama Aréna miatt várja a Fradi elleni bajnokit. Ugyanakkor tudja, a Paksnak a maximumot kell nyújtania a siker érdekében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MVM Paks játékosa, a ferencvárosi nevelésű Bartha László a klub honlapjánmegjelent interjúban elmondta, a Videoton elleni vereséget leginkább a fáradtság számlájára írja, a Fradi ellen viszont szeretné, ha ismét az ősszel látott Paks lenne a pályán. Még akkor is, ha a Ferencváros erős csapat.
“Kifejezetten jó csapatnak tartom őket, de nem verhetetlennek. Mi is egyben vagyunk, bár a legutóbbi, a Videoton elleni meccsünk nem ezt mutatta, de azt gondolom, hogy a fáradtság közrejátszott az ottani teljesítményünkben. Az FTC ellen a maximumnál is többet kell majd kihozni magunkból a győzelemhez. Ha azt a játékot fogjuk produkálni, amit az eddigi megnyert mérkőzéseinken, akkor őket is le tudjuk győzni. ” – mondta Bartha László.

Az egykori fradista először lpp pályára az új Fradi-stadionban, érdekes módon ez mégsem motiválja különösebben:
“Van bennem természetes kíváncsiság, de egyébként semmi különösebb pluszt nem ad. Azt vallom, hogy inkább játsszunk egy kisebb stadionban, de az legyen tele, mint egy gyönyörű újban, ahol nincs teltház. A jó hangulat egy teli stadionban, számomra nagyobb motivációt jelent.”

Barthának jól megy a játék a bajnokságban, de elmondta, az újságok osztályzatai nem különösebben érdeklik és nem is az egyéni, hanem a csapat teljesítmény a fontos számára.
“Eddig öt gólt szereztem, de többet várok el magamtól. Ha a játékom javulna, és mellette jönnének a további gólok is, akkor elégedett lennék. Akkor majd decemberben elmondhatnám, hogy ez az eddigi legjobb őszöm” – mondta Bartha, majd hozzátette:

“Én tudom, hogy mikor mit várok el magamtól, és ahhoz mérem a teljesítményem. Mint mondtam nem igazán vagyok elégedett a mutatott játékommal, ami nem biztos, hogy tudatos, hanem inkább tudat alatti. Olyan közegben nőttem fel, úgy neveltek, hogy ez maradt meg bennem. Ha vannak fontos passzaim, ha le tudok venni a pályáról egy embert, amivel előrébb kerülünk, ha vannak lövéseim, amik veszélyesek a kapura, akkor azt szoktam mondani, hogy jól játszottam. Nem feltétlenül kell hozzá az, hogy gólt szerezzek, vagy gólpasszt adjak.”

A Fradi ellen rangadóra visszatérve végül úgy fogalmazott a paksi játékos, csak akkor lenne teljesen elégedett, ha megnyernék a mérkőzést – mindegy, milyen góllal és mekkora különbséggel.

Olvasói sztorik