NB I

Három paksi gól a hajrában, nyolc perc alatt

A házigazda tolnaiak 3-1-re győztek a Diósgyőr ellen az élvonal hetedik fordulójából elhalasztott meccsen.
OTP Bank Liga, a 7. fordulóból elhalasztott mérkőzés
MVM-Paks – Diósgyőri VTK 3-1 (0-0)
Paks, 1000 néző. Játékvezető: Pintér
Paks: Molnár P. – Fiola, Gévay, Kovács G., Báló – Kecskés, Tamási (Kesztyűs B., 62.) – Bartha, Bertus, Haraszti (Kulcsár D., 91.) – Simon A. (Hahn, 72.). Edző: Csertői Aurél
DVTK: Antal B. – Okuka, W. Alves, Kádár, Huszics – Egerszegi, Elek Á. – Gosztonyi (Griffiths, a szünetben), Bognár I. (Marjanovics, a szünetben), Barczi (Grumics, 68.) – Bacsa. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Gévay (85.), Bartha (89., 93.), illetve Bacsa (56.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A heves esőzés miatt elmaradt meccset pótolt szerda este a Paks és a Diósgyőr. A tolnai városban sok eső esett éjszaka, ezúttal sem volt jó állapotban a pálya, minden lépésnél tocsogott a víz. A játékvezető a két vezetőedzővel egyeztetve végül úgy döntött, hogy elkezdik a meccset. A vendégektől a sérült Németh Milán és Takács Tamás ezúttal is hiányzott.

Hazai helyzetekkel kezdődött a találkozó: előbb Haraszti lövését ütötte ki Antal Botond, majd Simon András lőtt a kapu mellé. A 11. percben Kecskés kísérletét fogta a DVTK kapusa, aztán Haraszti lőtt fölé. A vendégek nagyjából negyed óra elteltével próbálkoztak először, de a 21. percben megint a paksiak előtt adódott lehetőség, de Bartha Lászlót előbb megtréfálta a katasztrofális állapotban lévő talaj, aztán a tizenhatoson belül buktatták, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 39. percben egy szöglet után Antal védte nagy bravúrral Simon András közeli fejesét. Négy perccel később Kádár Tamás az utolsó pillanatban mentett Haraszti elől.

A szünet után változott a játék képe, mert támadóbb felfogásban futballoztak a vendégek. Az 56. percben Bacsa Patrik ismét vérbeli „bacsás” gólt lőtt: három embert is kicselezett, közben már a tizenhatoson belülre került, és Molnár Péter mellett a hálóba lőtt – ez volt a DVTK első kapura lövése ma este (0-1). A 61. percben Tamási Zsolt közeli fejesét védte bravúrral Antal Botond. Hat perc elteltével Haraszti szöglete a hosszú oldali kapufáról pattant ki. A 76. percben Kesztyűs Barna bombáját Antal tolta a kapu fölé.

A 81. percben előbb Kecskés, majd Kesztyűs veszélyes lövését védte Antal. Újabb négy perc elteltével egy paksi szabadrúgás után a kapu előtt várakozó Gévay Zsolt tette bele a lábát a labdába, ami Antal Botond mellett a hálóba vágódott (1-1). És a slusszpoén még csak ezután jött: a 89. percben Bertus Lajos egyes-egyedül vezette a kapusra a labdát, de Antal nyerte a párharcot, korábbi kecskeméti csapattársa azonban egy pontos beadással Bartha Lászlót hozta játékba, aki a hálóba bombázott (2-1).

A legvégén Grumics lőtt mellé kecsegtető helyzetben, a másik oldalon pedig Bartha lövését blokkolták a diósgyőriek. A 93. percben Kecskés indította Hahnt, aki az alapvonaltól visszatette Barthának, ő először kicselezte a kapust, majd előbb egy védőbe lőtt, de az ismétlést beküldte a jobb alsóba (3-1). A paksiak ezzel felléptek a dobogóra.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője értékelte:

Az egész mérkőzés folyamán a Paks dominált, A Diósgyőr védekező felfogásában tudatosságot éreztem. A hazaiak fölénye meddő volt, bár voltak ziccereik, a vendégek számára öröm, hogy Antal Botond jó napot fogott ki. A második felvonásban más felfogásban ment ki a DVTK, és némileg váratlanul vezetést szerzett. Ez megnyugtatta a csapatot, a játék előbb áthelyeződött a paksi térfélre, de aztán fokozatosan újra nyomás alá került a vendégek kapuja. A helyzetei megvoltak a Paksnak, és nagy lelkierőről tettek tanúbizonyságot a játékosai, a diósgyőriek viszont nem bírták a nyomást.

Két jó csapatról van szó, nem biztos, hogy szerencsés lett volna, ha letámadással kezdi a mérkőzést a DVTK. Ilyen esetben a kontrákra lehet építeni, de ez most nem működött. Hétvégén nem csak lehet, hanem kell is javítani, de nehéz lesz a meccs, mert a Dunaújváros legutóbb megszerezte első győzelmét, tehát nagyobb önbizalommal rendelkezik, mint korábban. Ennek ellenére hazai pályán – bármilyen játékkal, és azzal az elánnal és támadófelfogással, ami eddig jellemezte a csapatot – be kell gyűjtenie a három pontot a Diósgyőrnek.

Olvasói sztorik