NB I

Hogyan kapjunk gólt üres kapura?

A tolnaiak kapusa, Molnár Péter élvezte, hogy volt dolga Fehérváron, de sajnálja a végén történteket. Csapatára újabb idegenbeli rangadó vár, a Ferencváros otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Már a Fradi ellen készülnek

Fiola Attila, a tolnai zöld-fehérek válogatott játékosa így értékelte a vesztes rangadót:
– Sokat kivett belőlünk a szerdai mérkőzés a DVTK ellen, amelyet ráadásul mély talajon játszottunk. A Vidi ellen nem sok erőnk maradt a támadásra. Az nem befolyásolta az eredményt, hogy előző nap tudtuk meg, idegenben lesz a meccs – persze, jó lett volna ezt a rangadót otthon játszani.
– Győzni szerettünk volna, de kicsit bátortalanok voltunk, nem tudom, mi az oka. Ha majd elemezzük a meccset, Csertői Aurél elmondja, mi volt a baj. Továbbra is hétről-hétre készülünk, szeretnénk a Fradi ellen is nyerni. Nem szerencsés, hogy most így jön ki, hogy két rangadónkat egymás után idegenben kell megvívnunk, de ez van. Ott kell jól játszani, ahová megyünk.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Érdekes meccset zárt le egy érdekes gól Fehérváron. Már a Videoton–Paks rangadó felvezetése sem volt hétköznapi, hiszen a meccs előtti napon dőlt el, hogy a játékra alkalmatlan talaj miatt nem a tolnai városban, hanem a fejéri megyeszékhelyen játsszák a találkozót. (A Vidi-szurkolóknak ez a második ajándékba kapott rangadójuk ősszel, korábban ugyanis a Ferencváros elleni, novemberi meccs helyszínét is felcserélték a csapatok, így a drukkerek igazi rangadóval búcsúztathatják az átépítés előtt álló stadiont.)

A paksiak gyorsan átálltak „idegenbeli” stílusra, gyakorlatilag végigvédekezték a meccset. Szervezetten és higgadtan tették, mégis kérdés, ez lett volna a játék képe akkor is, ha Pakson van a találkozó? Végül egy jól sikerült átlövéssel törte meg a jeget a Videoton, majd a 93. percben jégkorongos góllal tettek pontot a meccsre a fehérváriak. „Természetesen” Nikolics Nemanja volt az, aki a paksi szöglet után elfutott a labdával és 45 méterről begurította azt az üres kapuba, miközben a vendégek kapusa, Molnár Péter a Vidi kapuja elől futott visszafelé – ahová fejelni ment fel.

Nikolics a betegsége után csak csereként állt be az utolsó negyedórára, de így sem szakadt meg elképesztő sorozata, mind a 11 meccsen gólt lőtt, amelyiken játszott (és ezeket mind megnyerte a Vidi), most sajnálhatják igazán a „kakukktojás” Vidi–Debrecen meccset a hazaiak.

A gól másik főszereplője ugyanakkor a mérkőzésen végig parádésan védő Molnár Péter volt. A paksi kapus több ziccert is megfogott, meccsben tartotta csapatát – aztán otthagyta a kaput a végén, vesztére.

– Eddig még soha nem kaptam ilyen gólt. Annyi történt, hogy futottam egy jót előre meg vissza… – ironizált a Rangadó.hu által megkérdezett Molnár Péter – A srácok sajnos nem azt csinálták, amit kellett volna, mert ilyenkor egyből be kell adni a labdát, nem kis szöglettel variálni. Szóltak a kispadról is, hogy menjek előre, csak a többiek nem látták. Utólag mondták, azt hitték, a kapuban vagyok, akkor vették észre a bajt, amikor a Videoton már hozta fel a labdát – idézte fel a történteket a paksi kapus, aki ezzel együtt élvezte a mérkőzést, mert végre volt dolga…

– Már nagyon vártam ezt a mecset, jó pályán, jó csapat ellen. Tudtam, hogy sok munkám lesz, így is történt. Minden kapus jobban szereti az olyan találkozókat, amikor folyamatosan munkában van. Ha van dolog, automatikusabban együtt jár vele a koncentráció. Az utolsó három meccsünkön szinte alig akadt munkám, ez a Videoton elleni más volt. Tettem a dolgom, persze, van még min javítani. A Kovács István ziccerénél bemutatott védésemre vagyok talán a legbüszkébb. De nem nagyon szoktam a nevekkel foglalkozni, mindegy, ki van a csatársorban, persze tudtuk, hogy Nikolics Nemenja nagyon jó csatár. Én minden lövést meg akarok fogni.

A fehérvári vereség ellenére az MVM-Paks továbbra is jól áll a bajnokságban, akár a dobogóról is álmodhatnak, bár Molnár szerint nem foglalkoznak vele:

– Sok meccs van még előttünk, nem lehet célokról beszélni. Az alapvető célkitűzés a biztos bennmaradás volt, ehhez képest jól állunk. Próbálunk még annyi pontot szerezni, hogy nyugodt telünk legyen – tette hozzá Molnár Péter.

Olvasói sztorik