NB I

Visszatért a Haladás kiejtője

Szombathelyen a mai napig jól, de nem jó szívvel emlékeznek a régi-új vezetőedzőre, Szentes Lázárra. Az Artner Tamást váltó tréner egy plusz egy évre írt alá a Haladásnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden délelőtt a Haladás taggyűlése leváltotta Artner Tamás vezetőedzőt. A klub nyilvánosságra hozta a három utódjelöltet is, de Egervári Sándor nemet mondott a felkérésre, ezért Szentes Lázár és Marco Rossi között dőlt el a kérdés, és a vezetők végül a magyar edzőt választották. Szerződése egy plusz egy évre szól. Este, sajtótájékoztató keretében be is mutatták

Először Illés Béla sportigazgató, résztulajdonos szólalt fel, aki elmondta, hamar megszületett a megállapodás a tréner és a klub között.

– Lezártunk egy múltat, a mai naptól már előretekintünk. Nagyon sokat beszélgettünk Lázárral az elképzelésekről, koncepcióról, sok szakmai dolgot érintettünk. Hamar közös nevezőre jutottunk. Nagyon bízom benne, hogy sikeres együttműködés lesz. Lázár szakmai tudásával, képességeivel tisztában vagyunk, azért is esett rá a választásunk, biztosak vagyunk benne, hogy segíteni tud a Haladásnak – mondta a Haladás résztulajdonosa.

– Örülök, hogy itt lehetek – kezdte második szombathelyi székfoglalóját Szentes Lázár. – Szimpatikus embereket ismertem meg a vezetőségben, persze régről már ismertük egymást, de akkor még nem ilyen kapcsolatban voltunk. Szimpatikus volt a fogadtatás, az elképzeléseink pedig közel állnak egymáshoz. Tisztában vagyok a csapat helyzetével, hiszen jó néhány évtizedet a magyar labdarúgásban töltöttem. Bízom benne, hogy mind az első csapat, mind pedig az utánpótlás szintjén tudunk maradandót alkotni. Szeretnénk a mostani, idegesítő helyről minél gyorsabban elkerülni. A tabella hátsó része elég szoros, egy-egy győzelemmel ez sikerülhet. Van még hat meccsünk ősszel, ezeket szeretnénk úgy megvívni, hogy nyugodt telünk legyen, és legyen elég muníciónk a tavaszra.

Az 58 éves Szentes Lázár inkább játékosként ért el sikereket. A Zalaegerszeg színeiben vált ismert csatárrá, majd oszlopos tagja volt a Verebes-féle győri aranycsapatnak, a nyolcvanadik évek Rába ETO-jának. Később Portugáliába igazolt. Edzőként sorrendben a Rába ETO, az osztrák ASV Zurndorf, a Tiszaújváros, az Eger FC, a Szombathelyi Haladás (2001–2002), a Debrecen, a Lombard Pápa, a Zalaegerszeg, az Integrál-DAC, az Újpest, a Nyíregyháza Spartacus és a Diósgyőr szakvezetője lett, a DVTK-nál szakmai igazgatóként is tevékenykedett. Kétszeres bajnoki bronzérmes.

Arrogáns modora, sértődékeny stílusa miatt Diósgyőrben sem számított kedvencnek, de Szombathelyen sem sok szimpatizánsa van, pedig már több mint 12 éve annak, hogy bár Magyar Kupa-döntőbe juttatta, ugyanazon a tavaszon ki is ejtette az NB I-ből a Haladást.

Annak idején úgy tartották a szurkolók vasi megyeszékhelyen, hogy nekik vannak a legjobb légiósaik az élvonalban, hiszen Leandro de Almeida, Flávio Pim, Almir Filipovics, Fred José de Freitas, Alex José de Paula és Japa Ricardo is kedvenc csapatukat erősítette, a magyarok közül pedig Preisinger Sándor, Halmosi Péter, Selymes Tibor és Szekér István számított nagyágyúnak.

Talán az Újpest ellen elbukott Magyar Kupa-finálénál is fájóbb volt a Győr elleni kiesési rangadó, amely a pályán gól nélküli döntetlenre végződött, papíron viszont a győriek nyertek 3-0-ra. Történt ugyanis, hogy – bár a tribünön ülő nézők kórusban üvöltötték Szentes Lázárnak, hogy számolja meg, hány légiós lesz a pályán a tervezett cseréje után – öt helyett hat külföldit játszatott a most visszahívott edző…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik