NB I

Nikolics újabb gólokkal bizonyított

Jó lenne, ha a Videoton gólkirályának sikertörténete a válogatottban is folytatódna, akár már szombaton, Bukarestben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mozgalmas időszakot él át Nemanja Nikolics, aki az élvonal első harmadában mind a tíz fordulóban gólt szerzett, kétszer duplázott, így jelenleg 12 találattal büszkélkedhet és sorra dönti meg a Videoton klubrekordjait. A hazai mezőnyben tehát csúcsformában van, de a válogatottban eddig nem akart kijönni a lépés számára. Már hat meccsen lépett pályára, és Andorra ellen gólt is lőtt, de Észak-Írország ellen például látványosan szenvedett a pályán, nem csoda, hogy Pintér Attila a szünetben lecserélte.

A románok elleni, szombati Európa-bajnoki selejtező keddi felvezető sajtótájékoztatóján a székesfehérváriak csatára elmondta: bár szeretné átmenteni remek bajnoki formáját a válogatottba, de nem görcsöl ezen.

– Örülök neki, hogy a Videotonban nagyon jól szerepelek, jönnek a gólok és jó a játék is, de ezt a csapattársaimnak feltétlenül meg kell köszönnöm, mert egy csatár a többi játékostól is függ. Mostanában sok labdát kapok tőlük, ezeket jó százalékban értékesítem. Remélem, ez a sorozat tovább fog tartani. A válogatottba mindenképpen szeretném ezt a jó formát áthozni, de nem görcsölök ezen, a gólok majd jönnek, a legfontosabb dolog a győzelem Romániában – kezdte Nemanja Nikolics.

A góllövőlista vezetőjével kapcsolatban érdekesség, hogy nem szerepelt Dárdai Pál első keretében. Az északírek elleni meccsen nem lehetett látni rajta azt a jó formát és lendületet, amit a hazai bajnoki meccseken, az ideiglenes szövetségi kapitány a nemzetközi rutint hiányolta belőle, később mégis behívta.

– Amikor megláttam a bő keretet, rossz érzés volt bennem, de mindenképpen azon voltam, hogy újabb gólokkal bizonyítsam, hogy helyem van itt, és úgy voltam vele, hogy még keményebben fogok dolgozni, hogy megkaphassam a novemberi meghívót. Szerencsére a szűk keretbe már bekerültem, ennek nagyon örültem, mert minden napot élvezek, amit itt tölthetek. Az északírek elleni meccs egy picit más volt… Most olyan pillanathoz érkeztünk, amikor nem kifogásokat szeretnénk keresni. Ezer dolgot tudnék mondani, hogy miért nem ment úgy a játék, ahogy kellett, de az olyan, mintha alibit keresnék, azt meg nem akarok. Vállalom a felelősséget, nem életem meccsét játszottam, de bízok saját magamban, és túl kell lépni rajta. Nem ezt vártam magamtól és a csapattól sem – mondta végül Nikolics.

Olvasói sztorik