NB I

Teljes lelátói bojkott és tüntetés

Október 26-án országos összefogásra és demonstrációra készülnek a magyar futballszurkolók.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazai stadionok elnéptelenedése, a magyar labdarúgásban tapasztalható több évtizedes hanyatlás, a valós problémákkal való szembenézés helyetti örökös kifogáskeresés arra sarkallt minket, hogy közös figyelemfelkeltő akciót szervezzünk – írja az Ultras Liberi oldalon a Szurkoló Iroda közleménye.

Október 26-án 17 hazai szurkolótábor (Békéscsaba, Debrecen, Diósgyőr, Dunaújváros, Ferencváros, Haladás, Honvéd, Kaposvár, Kecskemét, MTK, Nyíregyháza, Paks, Pécs, Újpest, Videoton, Zalaegerszeg, Szeged) közös tüntetésen fogja felhívni a figyelmet a labdarúgásunk helyzetére. Azért választották ezt a dátumot, mert nem akarták, hogy a pártok az önkormányzati választás előtt kampánycélokra használhassák a tüntetést, illetve a Románia elleni mérkőzés előtt sem szerettek volna hangulatot gerjeszteni, mert ott a győzelem a legfontosabb.

A tüntetés hétvégéjén az NB I-es meccsek teljes bojkottjára is szeretnénk felkérni minden hazai futballbarátot, aki szeretne újra élvezhető, nemzetközileg is elfogadható eredményeket elérő focit – írják a szervezők.

Tudjuk, hogy savanyú, meg szar, de a miénk, de akkor is a miénk lenne, ha kicsit jobb és élvezhetőbb lenne! Nem tudjuk elhinni, hogy akik még a jelenlegi állapotok mellett is kijárnak a mérkőzésekre, azok nem szeretnék, hogy jobb legyen a focink. Ha előrelépést akarnak, ahhoz előbb szembe kell nézni a problémákkal. A problémákra pedig fel kell hívnunk a figyelmet!

Együtt! Csak együtt, oldallelátós a kanyarban ülővel, fiatal az öreggel, szkennelt a szkenneletlennel, ultra és nem ultra összefogva, és nem megosztva tudja megmutatni, hogy elegünk van – Vági Mártont idézve – a magyar labdarúgás 25 éve zajló széthordásából!

Olvasói sztorik