NB I

Nem állt még össze a Haladás

Fehér Zoltánt biztosan feldobja a Groupama Aréna légköre, és már a Fradi ellen elkezdené az égetően szükséges pontok gyűjtését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este a Ferencváros vendégeként lép pályára a Haladás az OTP Bank Liga kilencedik fordulójának zárómeccsén. A szombathelyi együttes a múlt heti, Videoton elleni fiaskó után a kiesőhelyre került, csupán a nyeretlen Dunaújvárost előzi meg. A vasiak tehát nincsenek jó passzban, a bajnokságban először és eddig utoljára augusztus elején, a Kecskemét otthonában nyertek, nyolc forduló alatt mindössze négy pontot gyűjtöttek. Szerdán a Magyar Kupától is búcsúztak, miután 2-0-ra kikaptak a remek formában lévő Újpest otthonában.

A Rangadó.hu megkereste a Haladás rutinos védőjét, és Halmosi Péter eltiltása miatt ideiglenes csapatkapitányát, Fehér Zoltánt, akit a csapat gyenge szerepléséről, a Fradi elleni várakozásairól, és a hétközi kupameccsről is kérdeztünk.

– Az első félidőben visszahúzódtunk, próbáltuk leszűkíteni a területet. Számítottunk arra, hogy az Újpest jól fog játszani, de sajnos az ellentámadásokra nem nagyon futotta az erőnkből. Egy pontrúgás után hátrányba kerültünk, aztán a második félidőben próbáltunk változtatni, szerkezetet is cseréltünk, és egy ideig jól is járattuk a labdát. A játékrész második felében azonban ismét átvették az irányítást a hazaiak, és több helyzetet is kialakítottak. Elég nehéz mérkőzés volt, belülről úgy lehetett érezni, hogy nagyon egybe van az Újpest – kezdte Fehér Zoltán.

– A Videoton elleni hazai vereség után kiesőhelyre kerültek. Hogyan látja az eddig szereplésüket, mi a gond Szombathelyen?
– Sajnos sokkal kevesebb pontunk van, mint amennyit el akartunk érni, de ennek okait nem szeretném boncolgatni. Úgy gondolom, a csapatunk egyelőre nem működik úgy, ahogy szeretnénk. Próbálunk hétről-hétre mindig ugyanúgy felkészülni, de sajnos nem jönnek az eredmények. Nagyon kevés gólt rúgunk, és a védekezésünk sem hibátlan. Abba nem szeretnék belemenni, hogy ez abból adódik-e, hogy keveset van nálunk a labda. Úgy érzem, hogy a szerencse sincs mellettünk: null-nullnál kapunk egy balszerencsés gólt, vagy éppen egy büntetőt nem fújnak be nekünk, ez ellen nem tudunk mit tenni… Most ilyen időszakban vagyunk, de a csapatunk sincs úgy összeállva, ahogy igazán szeretnénk. Azon vagyunk, hogy ezen minél hamarabb változtassunk, hiszen telnek a meccsek. Minél hamarabb el kell kezdenünk pontokat gyűjtögetni.

– Artner Tamás úgy nyilatkozott, hogy a vasárnapi, Ferencváros elleni összecsapást követően mérkőznek majd a Haladással egy súlycsoportban lévő gárdákkal, és akkor kell igazán eredményesnek lenniük…
– Valóban, akkor jönnek a vetélytársaink elleni összecsapások. A mostani keretünkkel nem a Videoton a mi ellenfelünk, hanem azok a csapatok, akik a Fradi-meccs után jönnek. A Ferencváros ellen is nagyon fontos lenne, hogy pontot, vagy akár pontokat szerezzünk, de utána jönnek az igazi hatpontos találkozók.

– Mire számít vasárnap a Fradi otthonában?
– A derbin kikaptak az Újpesttől, úgyhogy biztosan nekünk fognak esni. Biztosan nehéz meccs lesz, hiszen nagyon jó erőkből áll a Fradi, sok játékos áll a vezetőedző rendelkezésére. Nekünk minél jobban meg kell oldanunk a feladatunkat. Halmosi és Kopúnek személyében vannak hiányzóink, úgyhogy nem lesz könnyű dolgunk. Nálunk sokkal nehezebb összerakni egy jó kezdőt, mint mondjuk a Ferencvárosnál, de minél hamarabb, akár már vasárnap el kell kezdenünk pontokat szerezni, mert égetően nagy szükségünk van rá.

– Mennyire dobhatja fel a csapatot az új stadion, és annak légköre?
– Remélem, hogy mindenkit feldob, engem biztosan. Az új stadionban pályára lépni szinte ajándék. Bízom benne, hogy az egész csapatot feldobja, és pozitívan hat ránk a légkör – mondta a 33 éves védő, Fehér Zoltán.

Olvasói sztorik