Hírek

Halmosi: „Nem rúgtam agyon; ilyen a vérem”

A szombathelyi csapatkapitánynak elborult az agya, hülyeséget csinált, de már megbánta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladás csapatkapitánya, Halmosi Péter piros lapjai miatt három bajnoki és ugyanennyi Magyar Kupa-mérkőzésen nem játszhat. Klubja hivatalos honlapján elmondta: sajnálja, ami történt.

A 34 éves középpályást szeptember 10-én, a fertőszentmiklósi Magyar Kupa-meccs hetvenedik percében reklamálásért állította ki a játékvezető. Tíz nappal később pedig a 42. percben kapott piros lapot, amikor megrúgta a székesfehérvári Szolnoki Rolandot. Mindkét eset után három-három meccses eltiltást szabott ki rá az MLSZ fegyelmi bizottsága.

– Fertőszentmiklóson beszóltam a játékvezetőnek, úgyhogy ki lehetett állítani, de a három meccset sokallom, hiszen korábban a Magyar Kupában emlékeim szerint sohasem kaptam piros lapot – nyilatkozta Halmosi Péter. – A Videoton elleni bajnokin messziről csúsztam be, épphogy elértem Szolnoki Roland lábát, nem rúgtam agyon, eleve nem is akartam sérülést okozni. Ez korábban sem volt jellemző rám. Ezt bizonyítja, hogy Szolnoki a saját lábán ment le a pályáról és jött vissza. Persze nincs mit szépíteni, sajnos elborult az agyam, utána megbántam, amit tettem, hülyeséget csináltam. Nem sokkal korábban csapattársam, Kopúnek sárgát kapott, amiből hirtelen piros lett, ráadásul akkor már kettő-nullra vezetett ellenfelünk. Szóval volt előzménye a becsúszásomnak. De nem tudok mit csinálni, óriási győzni akarás van bennem, ilyen a vérem.

Halmosi Péter a szerdai, újpesti kupameccsen, valamint a Ferencváros, a Lombard Pápa és a Dunaújváros elleni bajnoki mérkőzéseknek biztosan nem léphet pályára a kiesőhelyen álló Haladásban.

– Vannak a Halival kapcsolatos bizonyos dolgok, ami miatt nem tiszta a fejem, ez is közrejátszott az utóbbi időben összeszedett piros lapjaimban. Egyébként Artner Tamástól is megkaptam a megfelelő büntetésemet, de erről nem szeretnék bővebben nyilatkozni. Mindenesetre egy darabig nem játszhatok, így most azok bizonyíthatnak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Arról viszont nem tehetek, hogy nem túl bő a keretünk, így nehéz pótolni, ha kiesik egy-egy meghatározó futballista – zárta szavait Halmosi Péter.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik