NB I

Priskin közelítene a dobogóhoz

A válogatott támadó jó csapatnak tartja a Mezőkövesdet, de mindenképpen továbbjutást vár a Magyar Kupában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton a Nyíregyháza otthonában nyert 3-2-re a Győri ETO, amely első idegenbeli győzelmét ünnepelhette az idei bajnokságban, és négy pozíciót javítva feljött a tabella hetedik helyére. A találkozó harmadik gólját a 28. születésnapját szombaton ünneplő Priskin Tamás szerezte, a válogatott támadó a Rangadó.hu érdeklődésére értékelte a találkozót, valamint beszélt a Mezőkövesd elleni Magyar Kupa-meccsel kapcsolatos várakozásairól is.

– Úgy gondolom, magabiztos győzelmet arattunk. Lehet, hogy ez nem látszik az eredményen, de rengeteg helyzetünk volt, amelyeket ha belövünk, akkor nagyobb különbségű is lehetett volna a mérkőzés. Belülről úgy éreztem, hogy az egész meccset kontrolláltuk. Jól futballozott a csapat, helyzeteket alakítottunk ki, három gólt is szereztünk, úgyhogy megérdemelten nyertünk – kezdte Priskin Tamás.

– Első idegenbeli győzelmüket aratták, ezáltal felszakadt valamilyen gát a csapatban?
– Minden egyes mérkőzés sokat számít, de szerintem korábban is jó játékot nyújtottunk, igaz, akkor nem mentek be a helyzetek. Remélem, ez most már megmarad, és minden meccsen győzelemmel tudjuk elhagyni a pályát. Ez a legfontosabb, örülök, hogy megvolt a három pont végre idegenben is, és most már készülni kell a következő mérkőzésre.

– Nyolc forduló telt el a bajnokságból? Mit szól az eddigi szereplésükhöz?
– Csalódott vagyok és szerintem az egész csapat csalódott, amiért nem sikerült több mérkőzést megnyernünk. Úgy érzem, az összes találkozón olyan teljesítményt nyújtottunk, amivel ezt megérdemeltük volna. Sok van még hátra, úgyhogy dolgozunk tovább, és próbálunk minél közelebb kerülni az első három helyezett csapathoz.

– Horváth Ferenc vezetőedző a Nyíregyháza elleni meccs után azt nyilatkozta, hogy rengeteg helyzetet kihagy a csapat a bajnokságban. Emiatt ragadtak be kicsit?
– Úgy érzem, igen. Minden összecsapáson rengeteg lehetőséget alakítunk ki, tényleg jól játszunk és odakerülünk a kapu elé. Volt egy kisebb szerencsétlenség a csapat körül, nem sikerült belőnünk a helyzeteket. A Nyíregyházának három gólt rúgtunk, előtte a Dunaújvárosnak négyet, bízom benne, hogy megtartjuk ezt a jó szokásunkat, és menni fog a gólszerzés, amivel párosul remélhetőleg a három pont is.

– Szerdán a Magyar Kupában a Mezőkövesd otthonában lépnek pályára. Mire számít az élvonalból tavaly kiesett csapat ellen?
– Úgy érzem, nem lesz egyszerű mérkőzés, de nekünk az a célunk, hogy továbbjussunk. Természetesen győzni szeretnénk. Figyeltem a tavalyi bajnokságot és jó csapatnak tartom a Mezőkövesdet, de tovább kell mennünk ebből a párharcból, és bízom benne, hogy ez sikerülni is fog.

Olvasói sztorik