NB I

Priskinék a bírót is okolják a vereségért

Az ETO kétszer vezetett Fehérváron, mégis pont nélkül maradt; szerintük a játékvezető eredményt befolyásolóan tévedett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Győri ETO kétszer vezetett az OTP Bank Liga harmadik fordulójának rangadóján, végül mégis pont nélkül maradt a Videoton otthonában. A vendégjátékosok közül Varga Roland és Priskin Tamás nyilatkozott a Rangadó.hu-nak a meccs után. Nem beszéltek össze, mégis mindketten azzal kezdték, hogy Iványi Zoltán játékvezető 2-1-es győri vezetésnél eredményt befolyásolóan tévedett.

Varga Roland néhány veszélyes lövéssel és egy gólpasszal tette hozzá a magáét a rangadóhoz, de nem volt tőle boldog.

– A második fehérvári gólt hatalmas játékvezetői hiba előzte meg, mert szöglet helyett kirúgást kellett volna ítélni. Ilyen apróságokon múlnak az eredmények, nem tudom, ha felállt védelem ellen játszik a Videoton, akkor is tudott volna-e gólt rúgni kettő-egy után. Ezt már nem tudjuk meg, nincs mit tenni, csináljuk tovább a dolgunkat – mondta Varga Roland.

A szünetben 1-0-ra vezetett az ETO, és Varga szerint nem az volt a cél, hogy ezt az előnyt őrizgessék.

– A második félidőben sem védekező futballt játszottunk, egyszerűen el tudtak menni egy kontrával, aminek a végén pechünk volt, hogy a becsúszó védő lábáról ment be a labda. Az, hogy ez egy rangadó volt, önmagában nem számít, minden meccsen az eredmény a lényeg, de persze nagyon bosszantó, hogy így kaptunk ki.

Priskin Tamás közel járt a gólhoz Fehérváron, a második találat előtt éppen csak lemaradt a labdáról, amit így Rudolf Gergely juttatott a kapuba. Priskin is csalódott az eredmény miatt, mert szerinte a meccs egésze alapján nem volt rosszabb az ETO.

– Szerintem nagyon jól játszottunk az első félidőben, és a Videoton egyenlítőgólja után is gyorsan visszavettük a vezetést. Aztán jött a bírói hiba, kirúgás helyett szöglet, sikerült kiegyenlíteniük, ezzel lelkileg is előnybe kerültek és megnyerték a mérkőzést – vélekedett Priskin Tamás.

A válogatott csatár több év légióskodás után tért vissza Győrbe, a bajnokságból eltelt rövid idő alapján azt mondja, a visszailleszkedéssel nem lesz gondja: a csapat játékstílusa fekszik neki.

– Jól érzem magam Győrben és ismét az NB I-ben, bár most éppen a vereség miatt kevésbé… Bízom benne, hogy most már jönnek a jobb meccsek is. Horváth Ferenc előnyben részesíti a támadófutballt, ez fekszik nekem, szerintem a csapatnak is. Sok helyzetet alakítunk ki, ma is rúgtunk két gólt idegenben, sajnálom, hogy ez nem volt elég a győzelemhez.

Olvasói sztorik