NB I

Priskin: itt volt az ideje hazajönni

A válogatott csatár örül a visszatérésének, de kecsegtető ajánlat esetén még kipróbálná magát külföldön.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy héttel ezelőtt jelentették be, hogy Priskin Tamás visszatér a Győri ETO-hoz. A 44-szeres válogatott csatár szerződést bontott az osztrák Austria Wien csapatával, és négyéves szerződést írt alá nevelőegyesületével. A 27 éves támadó 2003-ban a győriek egyik legfiatalabb játékosaként, mindössze 16 évesen mutatkozott az NB I-ben, majd három évvel később Angliába igazolt. Azóta megfordult az orosz és az izraeli élvonalban, és nyolc külföldön töltött év után vasárnap a Paks elleni 2-0-s vereség alkalmával bemutatkozott régi-új csapatában. A Rangadó.hu megkereste Priskin Tamást, aki a hazatéréséről, a jelenlegi formájáról és a szezonbeli várakozásairól is beszélt.

– Már régóta hangoztattam, hogy egyszer szeretnék majd visszatérni, és a családommal úgy éreztük, hogy itt az ideje picit hazajönni. Szerencsére az ETO igényt tartott rám, így létrejöhetett ez a dolog – kezdte Priskin Tamás. – Volt róla szó, hogy az Austria Wienben maradok, de így alakultak a dolgok. Szívesen jöttem Győrbe, és bízom benne, hogy el tudjuk majd érni a céljainkat.

– A visszatérése azonban nem sikerült túl jól, hiszen Pakson vereséget szenvedtek…
– Sajnos a mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de most már a következő meccsre kell koncentrálnunk. Remélem, meg tudjuk nyerni a hétvégi összecsapást. Az a legfontosabb, hogy begyűjtsük a három pontot.

– A múlt héten csatlakozott a kerethez. Hogy halad a beilleszkedése?
– Régebb óta ismerek már majdnem mindenkit. Ha volt egy kis szabadidőm, akkor legtöbbször mindig kint voltam a pályán. Néhány játékost ismerek a válogatottból is, úgyhogy szerencsére ez a része könnyebben megy, mert otthonosan érzem magam.

– Milyen állapotban van jelenleg?
– Ez jó kérdés, mert utoljára a válogatott mérkőzésen játszottam. Nem tudom megmondani, milyen formában érzem magam, de bízom benne, hogy egyre jobb leszek, és a hétvégén ezt meg is tudom mutatni.

– Utoljára mikor érezte magát igazán jó formában?
– Legutóbb Oroszországban az Alanyija csapatában, amikor jöttek a gólok. Akkor éreztem, hogy nagyon jó formában vagyok.

– Négyéves szerződést írt alá az ETO-val. Ez azt jelenti, hogy hosszútávon tervez Győrben, vagy azért foglalkoztatja még a külföldi szereplés?
– Ha olyan ajánlat jönne, ami tényleg kecsegtető, akkor természetesen mennék külföldre, úgyhogy ezzel nincs probléma. Bízom benne, hogy jól alakulnak a dolgok, és lesz még olyan lehetőség, amit meg tudok ragadni.

– Az elmúlt időszakban számos olyan labdarúgó tért haza, aki korábban évekig külföldön szerepelt, de még mindig nem mondható idősnek. Vajon miért?
– Megmondom őszintén, fogalmam sincs, hogy ez miért alakult így, de örülök neki, mert így talán erősebbek lesznek a csapatok, és tudjuk emelni a bajnokság színvonalat.

– Mit vár a jelenlegi szezontól?
– Nagyon remélem, hogy a csapat tudja hozni a formáját. Bízom benne, hogy nyerjük majd a meccseket, és akkor ott tudunk lenni a bajnoki címért folyó versenyben – mondta Priskin Tamás.

Olvasói sztorik