NB I

Edzőmentő győri siker

Az ETO kiváló mérkőzésen 3-2-re győzött a Nyíregyháza otthonában az élvonal nyolcadik fordulójában.
OTP Bank Liga, 8. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Győri ETO FC 2-3 (1-2)
Nyíregyháza, 2000 néző. Játékvezető: Vad II
Nyíregyháza: Balogh J. (Ovszijenko, a szünetben) – Nagy Z., Fodor F., Gengeliczki, Törtei – Spitzmüller, Kosztics – Pákolicz (Lázár B., 80.), Koller (Huszák, 66.), Pekár – Bajzát. Edző: Csábi József
Győr: Pogacsics – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Pátkai, Windecker, Strestík (Koltai, 68.) – Rudolf G. (Varga R., 91.), Priskin (Kvilitaia, 81.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Pákolicz (18.), Bajzát (69.), illetve Rudolf G. (8., 32.), Priskin (51.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újonc nyíregyháziak a sérült Szécsi Márk, Rezes László, Abdouraman és Rubus Tamás nélkül fogadták az elvárásokhoz képest gyengén rajtoló Győri ETO csapatát az élvonal nyolcadik fordulójában, a szombati játéknap nyitányán.

A hatodik percben Pátkai Máté fejelt hat méterről a kapu fölé. Két perccel később Strestík passzolt Priskin Tamásnak, aki továbbtette a labdát a nyíregyházi születésű és nevelésű Rudolf Gergely elé, ő pedig éles szögből kegyetlenül bevarrta a hálóba – gyönyörű gól volt (0-1). A túloldalon Koller Krisztián ígéretes fejese erőtlenre sikeredett. A 15. percben Strestík került nagy helyzetbe egy szép egyéni akció végén, de Pekár az utolsó pillanatban elpöckölte előle a labdát, Balogh János pedig lábbal mentett. A 18. percben egy hazai szabadrúgás után Gengeliczki Gergő fejelte középre a labdát, ott pedig – a korábban öt évig győri színekben futballozó – Pákolicz Dávid érkezett, és szintén fejjel a hálóba juttatta (1-1).

A 22. percben Strestík kapott labdát az ötösön, de nagyon messzire pattant tőle, így odalett a nagy gólhelyzet. A 32. percben Windecker József passza után Rudolf Gergely elhúzta a labdát Fodor Ferenc mellett, majd húsz méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-2). Egy perc elteltével Priskin fejelt fél méterrel a kapufa mellé. A 38. percben Pekár beadása – Svec és Pogacsics érintése után – a keresztlécen landolt. A szöglet után Gengeliczki a háló tetejére fejelt.

A hazaiak kapusa, csapatkapitánya, Balogh János a szünetben rosszul érezte magát, szédült, ezért a második felvonásban már az ukrán Ovszijenko védett. A 48. percben Rudolf Gergely lőtt kapásból, laposan 16 méterről, de egy bevetődő védő szögletre mentett. A sarokrúgás után Priskin fejese a keresztlécen csattant. Az ötvenedik percben Törtei Tamás szabadrúgását Pogacsics kivédte, majd villámgyorsan indította Priskin Tamást, aki a tizenhatoson belül két védő között átvette a labdát, és a hálóba helyezte (1-3).

Az 53. percben egy bedobás után Fodor Ferenc lőhetett volna gólt közelről, de elpattant tőle a labda az ötösön belül. Ezután Bajzát Péter lőtt a tizenhatos vonaláról a keresztléc fölé. A 62. percben Pákolicz nagy lövését Pogacsics kiütötte, három perccel később pedig Rudolf lőtt fölé. A 69. percben Pákolicz passza után Bajzát kapásból lőtt, és a kapus mellett a hálóba tekert (2-3). Öt perccel később Bajzát távoli lövését Pogacsics szögletre ütötte, majd a folytatásban ugyancsak a tapasztalt csatár veszélyeztetett, ebből is sarokrúgás lett.

A 86. percben egy villámgyors győri akció végén Rudolf lőtt közelről, de a kapuból kirobbanó Ovszijenko bravúrral mentett, majd másfél perc múlva is hasonló volt a forgatókönyv. A hosszabbítás pillanataiban Ovszijenko előbb Koltai fejesét, majd Pátkai kapáslövését is hatástalanította.

Végig jó iramú, eseménydús, kiváló mérkőzést játszott a két csapat. Az elvártál gyengébb idénykezdet – és Pintér Attila szövetségi kapitány csütörtöki menesztése – miatt egyre többen kezdték pedzegetni Horváth Ferenc vezetőedző esetleges távozását, de ez a győzelem egy időre biztosan megmentette a győri trénert.

– Felemás félidőket láthattunk, az elsőben a Győr uralta a játékot, nagyon veszélyes támadásai voltak, főleg Rudolf Gergely révén, aki nagyon sokszor került helyzetbe – neki nem találta az ellenszerét a Nyíregyháza – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője. – A második felvonásban vagy visszahúzódott és kontrára játszott az ETO, vagy a Szpari lett bátrabb, hiszen voltak lehetőségei, Bajzát nagyon szép gólja után pedig a levegőben lógott az egyenlítés, de végül nem sikerült. A hajrára összeszedte magát a vendégcsapat, és nagyobb NB I-es rutinjának köszönhetően győzni tudott. Az ETO ellen ki lehet kapni, így is. Lüktető volt az iram, nyílt játék alakult ki, és ebben a Nyíregyháza abszolút nem vallott szégyent. Voltak olyan periódusok, amikor többet birtokolta a labdát és több helyzete volt a hazai csapatnak, de ezeket nem tudta gólokra váltani. A közönség tapssal távozott a stadionból, de egy pont nagyon jó lett volna…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik