NB I

Bogdán Ádám nem ragaszkodik Angliához

Az ujjtörés és műtét után lábadozó kapus bízik abban, hogy Dárdai Pál sikeres lesz, és hosszú távon a válogatott élén marad.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nyáron felröppent, hogy a német Mainz vagy az angol Fulham csapatába szerződik Bogdán Ádám, aki végül maradt a másodosztályú Bolton kapujában. A magyar válogatott hálóőrt menedzsere túl jónak ítélte a Wanderershez, viszont a Pintér-csapatban nem jutott szóhoz az északírek elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A nemrégiben ujjtörést szenvedő légiós a DigiSport televízió hétfő reggeli műsorában a sérüléséről, a nemzeti együttesről és az új szövetségi kapitányról is beszélt.

– Gyógyul már az ujja?
– Javulgat. Elég kis területen, de igazából három helyen tört el az alsó ujjpercem. Elég csúnya törés volt, ennek megfelelően műteni is kellett és csavarokkal rakták helyre, hogy normálisan álljon – kezdte Bogdán Ádám.

– Tipikus kapus-sérülést szenvedett?
– Gulácsi Péternek és a csapattársamnak is volt hasonló törése, úgyhogy elég gyakori az ilyen sérülés. Kellemetlen, mert a testünk egy kis részéről van szó, de mégis hat-nyolc hetet kell miatta kihagyni. Hétfőn megyek vissza egy gyógytornászhoz, aki speciálisan a kezekkel foglalkozik. Remélem, hogy innentől kezdve minél hamarabb vissza tudok térni. A csontnak nyilván kell idő, amíg összeforr, és ennek is köszönhető a hosszabb kihagyás.

– Az nem lehet kétséges, hogy a felgyógyulás után ismét ön lesz az első számú kapus a csapatnál?
– Nagyon reméljük, hogy így lesz. A futballban sosem lehet tudni, hiszen a másik kapus az ilyen lehetőségekre vár, és azért küzd, hogy ezeket megragadja. Én azért edzek, és csináltam eddig a dolgomat, hogy az ilyen sérülések után visszakerüljek. Eddig ez megtörtént, és remélem, hogy ezután is így lesz. Elsősorban most azzal foglalkozom, hogy olyan állapotba kerüljek, hogy kopogtassak az ajtón.

– A válogatottnál is úgy tűnt, hogy ön az első számú kapus, aztán az északírek ellen kimaradt a kezdőből. Pintér Attila ezt megbeszélte önnel?
– Nem beszélte meg velem. Nem tudtam semmit ennek az okairól. A meccs napján jelentette be, hogy melyik kapus véd. Nem tudok róla többet mondani, mert nekem sem mondtak róla többet.

– A következő mérkőzésekre kinevezett Dárdai Pál beszélt már önnel?
– Nem, nem beszélt, úgyhogy erről sem tudok bővebben beszélni.

– Hogyan élte meg az északírek elleni selejtezőt?
– Nehezen éltem meg az egész hetet, és a meccs napját is. A pálya mellől más látni, mint mondjuk a lelátóról vagy a televízióból. Azt gondolom, hogy nem kezdtük rosszul a találkozót, sőt az első félidőben nekünk volt több lehetőségünk a gólszerzésre. Utána azonban sajnos talán túllelkesedtük, vagy egy kicsit naívak voltunk és beleszaladtunk egy nagyon kellemetlen pofonba, ami nagyon rosszul néz ki, és elég nehéz helyzetbe is hoz minket. Ez az első meccs volt, és van még rengeteg mérkőzés hátra, amin lehet javítani. Most van egy új kezdet, és bízom benne, hogy javítani tudunk már most, Románia ellen, és akkor olyan lehetőséget tudunk teremteni, hogy újra elérhetővé válhat a kijutás.

– A legtöbb játékos örömmel üdvözölte Dárdai Pál érkezését. Ön mit szól a váltáshoz?
– Alapvetően örömteli dolog, ha valaki sokáig válogatott volt, és egy olyan mentalitású emberről van szó, aki mindig híres volt arról, hogy nagyon profi és lelkes. Emellett tudjuk, hogy edzőként nagyon alaposan képzi magát, és egy nagy német klubnál számítanak rá, büszkék rá, elismerik. Minden formában örömteli, hogy ilyen fiatalon oda tudott kerülni a válogatott élére, és bízom benne, hogy nagyon sikeres tud lenni. Három meccsre vállalta a munkát, de ha sikeres lesz ez a történet, akkor bízom benne, hogy meggondolja magát.

– A románok és a feröeriek ellen még biztosan nem lehet ott a csapatban, de azt elképzelhetőnek tartja, hogy a finnek ellen kapuba álljon?
– Novemberre szeretnék olyan állapotba kerülni, hogy védhessek a Boltonban és a válogatott rendelkezésére is állhassak. Ez a célom, meglátjuk, mit hoz a november.

– A menedzsere, Dougie Freedman szerint ön túl jó a Boltonhoz. Előfordulhat, hogy tavasszal már más klubban véd?
– Nem tudom. Jelen pillanatban az az első, hogy felépüljek. Úgy készülök, hogy decemberig vissza tudok kerülni a csapatba. Ha ez megtörténik, akkor kérdés, mennyi meccset tudok védeni, és ezek elegendőek lesznek-e ahhoz, hogy esetleg bármelyik csapatnak felkeltsem az érdeklődését. Alapvetően van egy olyan helyzet, hogy a szerződésem lejár a nyáron, és ez már önmagában spekulációkra ad okot. Nem foglalkozom ezzel, de nagyon hízelgő, ha a saját menedzserem ilyeneket mond rólam. Megpróbálok úgy védeni, hogy erre alapot adjak továbbra is.

– Ha lesz váltás, akkor legszívesebben Angliában maradna?
– Ismerem Angliát, és tudom, hogyan kell itt védeni, de nyitott vagyok más országokra is. Nem érdemes egyelőre erről beszélni. Ha olyan helyzet áll elő, mint nyáron, akkor érdemes jobban belegondolni.

Olvasói sztorik