Nemzetközi foci

Ismét Bogdán védett a Boltonban

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményéről olvashatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Ezúttal a szombati meccsekről olvashatnak.

Továbbra is nyeretlen a KRC Genk a belga első osztályban. Köteles László csapata 1-1-et játszott a Kortrijk otthonában a negyedik fordulóban – ez volt a harmadik döntetlenje. A magyar kapus ezúttal is a cserepadról figyelte a meccset.

Az angol másodosztály második fordulójában Bogdán Ádám együttese, a Bolton Wanderers 2-2-t játszott a Nottingham Forrest ellen. A magyar kapus visszatért a kezdőbe, ő védte végig a meccset.

Tőzsér Dániel együttese, a Watford már a harmadik percben emberhátrányba került a Norwich City vendégeként, és 3-0-ra kikapott. Honfitársunk végigjátszotta a találkozót, és a második félidőben sárga lapot kapott.

Az Ipswich Town 1-0-ra kikapott a Reading otthonában, a vesztes vendégeknél Bajner Bálint a 82. percben csereként lépett pályára.

A Gruborovics Tamást is foglalkoztató finn élvonalbeli Inter Turku hosszabbítás után 2-1-re győzött a Lahti ellen a kupa elődöntőjében, így bejutott a fináléba. Honfitársunk végigjátszotta a 120 perces találkozót.

A Német Kupa országos főtáblájának első fordulójában a másodosztályú Greuther Fürth 3-0-ra nyert a regionális bajnokságból érkező Waldkirch vendégeként, ezzel továbbjutott a 32 közé. A győztes csapat magyar légiósa, Korcsmár Zsolt ezúttal nem kapott helyet a keretben.

A román első osztályban Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi 2-1-re kikapott az FC Astra Giurgiu vendégeként a negyedik fordulóban. A magywr játékost nem nevezték a meccskeretbe.

Babos Gábor a kispadon ülve nézte végig, ahogy csapata, a NAC Breda 6-1-es pofonba szalad bele a PSV Eindhoven otthonában a holland élvonal második fordulójában.

Az osztrák első osztályban szereplő, eddigi négy forduló után még pontot sem vesztő Wolfsberger AC az SV Ried együttesét verte hazai pályán 4-1-re. A hazaiak nyáron igazolták le az NB I tavalyi társgólkirályát, Simon Attilát, aki a 75. percben lépett pályára a találkozón. A szintén hibátlan Red Bull Salzburg az Admira Wacker vendégeként aratott 3-0-s sikert, a tavalyi bajnok magyar válogatott hálóőre, Gulácsi Péter tehát kapott gól nélkül hozta le a meccset.

Balázs Benjámint a nyáron szerződtette a portugál Vitória Guimaraes, de a magyar fiatalt nem nevezte az első fordulóban, amikor 3-1-re nyert a Gil Vicente otthonában.

A Vida Krisztofert is soraiban tudó De Graafschap az Almere ellen lépett pályára a holland másodosztályban. A 3-0-ra megnyert meccsen a magyar fiatal lőtte csapata második gólját, és végigjátszotta a találkozót.

A Lech Poznan a Pogon Szczecint fogadta a lengyel bajnokságban. Az 1-1-re végződő találkozón a hazaiak magyar válogatott középpályása, Lovrencsics Gergő kezdőként hetvenöt percet játszott.

Megyeri Balázs együttese, a görög címvédő Olympiakosz 2-1-re kikapott a török Fenerbahce elleni felkészülési mérkőzésen. A magyar kapus nem lépett pályára.

Olvasói sztorik