Nemzetközi foci

Vanczák Vilmos folytatja remeklését?

A svájci Sion magyar védője ezen a hétvégén a Basel elleni rangadón növelheti góljai számát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – holland és norvég meccsek

A holland élvonalban szereplő Heerenveen a Feyenoord otthonába látogat a bajnokság negyedik fordulójában. A vendégek két magyar játékosa, Otigba Kenneth és Varga Szabolcs legutóbb csak a tartalékcsapatban kapott helyet.

Kovács Péter csapata, a norvég bajnoki címvédő Strömsgodset az IK Start vendége lesz a huszadik fordulóban.

Szombat – folytathatja menetelését Simon és Gulácsi csapata

Lovrencsics Gergő együttese, a lengyel élvonalbeli Lech Poznan a Pogon Szczecint látja vendégül. A magyar támadó klubja négy forduló után hét, az ellenfél nyolc ponttal áll a bajnokságban.

Az osztrák élvonalban szereplő, Gulácsi Péter is soraiban tudó Red Bull Salzburg az Admira Wacker, míg a Simon Attilát is foglalkoztató Wolfsberger AC az SV Ried ellen mérkőzik. A két játékos csapatai az első négy fordulóban nem veszítettek pontot, magabiztosan vezetik a bajnokságot.

A belga első osztályú KRC Genk a Kortrijk vendége lesz a bajnokság negyedik fordulójában. A csapat magyar kapusa, Köteles László eddig csak csere volt együttesében.

A Német Kupában Korcsmár Zsolt csapata, a másodosztályú Greuther Fürth a regionális bajnokságból érkező Waldkirch vendége lesz.

Az angol másodosztály második fordulójában Bogdán Ádám klubja, a Bolton Wanderers a Blackburn Roverst fogadja. Tőzsér Dániel együttese, a Watford a Norwich City vendége lesz, míg a Bajner Bálintot is foglalkoztató Ipswich Town a Reading otthonában lép pályára.

Babos Gábor csapata, a holland első osztályú NAC Breda a PSV Eindhoven vendége lesz a második fordulóban, míg a második vonalban szereplő, Vida Krisztofert is soraiban tudó De Graafschap az Almere ellen meccsel.

A Vitória Guimaraes nyáron szerződtette Balázs Benjámint. A csapat túl van a felkészülésen, a hétvégi bajnoki rajton pedig a Gil Vicente otthonában kezdheti meg menetelését.

A Gruborovics Tamást is foglalkoztató finn élvonalbeli Inter Turku a Lahti ellen mérkőzik a kupa elődöntőjében.

A román első osztályban Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi az FC Astra Giurgiu vendége lesz a negyedik fordulóban.

Megyeri Balázs együttese, a görög címvédő Olympiakosz a török Fenerbahce ellen játszik felkészülési mérkőzést.

Vasárnap – Vanczák Vilmos rangadón növelheti góljai számát

Az orosz első osztály negyedik fordulójában a Dzsudzsák Balázst is soraiban tudó Dinamo Moszkva az Arsenal Tula otthonába látogat.

Huszti Szabolcs együttese, a kínai élvonalban szereplő Csangcsun Jataj a dobogóért harcoló Shanghai SIPG együttesét fogadja a huszadik fordulóban.

A svájci élvonalban szereplő FC Sion védője, Vanczák Vilmos vezeti csapata házi góllövőlistáját. A válogatott bekk együttese idei három góljából kettőt vállalt magára, ennek is köszönhetően a Sion a harmadik helyről várja a hatodik fordulóbeli, FC Basel elleni hazai rangadót.

A Német Kupa első fordulójának vasárnapi játéknapján Ricardo Moniz csapata, az 1860 München minden bizonnyal a felnőtt kerettől eltiltott Király Gábor nélkül áll fel a Kiel ellen. A nap másik magyar érdekeltségű mérkőzésén Kalmár Zsolt újdonsült klubja, az RB Leipzig a Paderbornt fogadja.

Az Olasz Kupában Kovácsik Ádám csapata, a Carpi a Pisa vendégeként harcolhat a továbbjutásért, míg a Tamás Krisztiánt foglalkoztató Varese a Juve Stabia ellen bizonyíthat odahaza.

A feröeri élvonal 19. fordulójában Turi Géza együttese, a Vikíngur az Argir, a Gángó Andrást is foglalkoztató Runavík pedig a Toftir ellen mérkőzik.

Kovács Zoltán csapata, a román első osztályú Dinamo Bucuresti a Ceahlaul Piatra Neamt vendégeként folytathatja veretlen szezonrajtját.

Hétfő – Stieberék zárják a kupahétvégét Németországban

A Német Kupa első fordulójában Stieber Zoltán csapata, az élvonalbeli Hamburger SV a harmadosztályba kiesett Energie Cottbus vendége lesz. Hajnal Tamást mellőzi edzője, így minden bizonnyal kihagyja az Ingolstadt Offenbach elleni kupameccsét.

Az izlandi élvonalban szereplő, Matus Sándort is foglalkoztató sereghajtó Thor Akureyri a Fylkir vendége lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik