Nemzetközi foci

Bogdán: fejesugrás helyett visszatérés

A Bolton kapusa szeret a vízbe ugrálni nyáron, de makacs hátsérülése miatt idén ezt is ki kellett hagynia.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bogdán Ádám visszatért makacs hátsérüléséből. A magyar válogatott kapus újra edzésbe állt, és a közelmúltban már két meccsen is ő védte az angol másodosztályú Bolton Wanderers kapuját, ráadásul a csapatkapitányi karszalagot is megkapta.

A theboltonnews.co.uk szerzőjeazt írja, hogy a teljesítményén nem nagyon látszott a hosszú kényszerszünet, hiszen a Bury és a Nottingham Forest ellen is jól védett.

– Az én szempontból nagyon jó a helyzet. Százhúsz percet játszottam múlt kedden, ezért nagyon fáradt voltam, de boldog vagyok. Azt hiszem, rendben volt a teljesítményem – kezdte Bogdán Ádám. – A nyár nagyon frusztráló volt, még hajóról vízbe ugrálnom sem volt szabad. Amikor először megtudtam, hogy repedés van a csigolyámon, azt gondoltam, nem olyan súlyos dolog ez, és elég gyorsan meggyógyul. Végül egy kicsit hosszabb időt vett igénybe, mint amire számítottam. Sokat kellett dolgoznom a konditeremben azon, hogy megerősítsem az izmokat azon a területen. Továbbra is vigyáznom kell rá, mert nem leszek fiatalabb, hamarosan huszonhét éves leszek. Tudom, hogy ez fiatalnak számít, de az embernek oda kell figyelnie magára. Volt néhány sérülésem, úgyhogy több időt kell töltenem bemelegítéssel az edzések előtt a konditeremben. Nagyon jó érzés, nagy megtiszteltetés, hogy kapitány lehettem a Bury ellen. Én vagyok itt a leghosszabb ideje, ez lehet az egyik oka, amiért rám esett a menedzser választása.

A Bolton nem rajtolt valami jól a bajnokságban, hiszen egy döntetlenje és egy veresége van. Az első fordulóban, a vesztes meccsen még nem honfitársunk védett, a Nottingham elleni 2-2 alkalmával viszont már igen.

– Összességében azt gondolom, jó teljesítményt nyújtottunk a Forest ellen, igazságos a végeredmény. Ez egy nagy előrelépés, különösen az első meccs után. Az igyekezettel, az akarással minden rendben volt, és jobban is játszottunk, mint azelőtt. Egy szerencsésebb napon talán győzhettünk volna. Most már csak a Middlesbrough elleni találkozóra összpontosítunk, hiszen ha ugyanezt a teljesítményt képesek leszünk megismételni, akkor nyerhetünk – mondta Bogdán Ádám.

Egy másik cikkben Dougie Freedman menedzser elmondta, miért állította vissza a kapuba a magyar játékost.

– Ádám bizonyította számomra, hogy képes stabilizálni az egész védelmet. Már hosszú ideje véd nálunk, szóval érti, miről van szó. Nem lenne helyes, ha nem raknám vissza a kapuba – magyarázta Dougie Freedman. – Nagyon jól kommunikál, és ő van a leghosszabb ideje az első csapatnál a játékosok közül. Pontosan tudja, mit akar, és nem fél elmondani senkinek – az öltözőben, a videóelemzés során, illetve az edzőknek sem. Pontosan tudja, hogyan védekezzen a csapat. Megmondja, hol ne állj, mikor egy beadásra érkezik. Nagyon magabiztos hátul, és ez a társaknak is nagy segítség. Mielőtt a csapathoz jöttem, Ádám nehéz időket élt, a szurkolók folyamatosan kritizálták. Amióta itt vagyok, csak a fejlődésre koncentrál, továbblép a kritikákon, helyén kezeli őket, férfiként viseli azokat. Vezérszerepre van szüksége, és a Forest elleni nagyon nehéz első félidőben ő tartotta meccsben a csapatot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!