Nemzetközi foci

Bogdán Ádámot marasztalnák

Egy év múlva lejár a szerződése az angol Bolton csapatánál, de lesz-e pénz a megtartására?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dougie Freedman, az angol másodosztályú Bolton Wanderers menedzsere szeretne hosszabb szerződést ajánlani idén nyáron Bogdán Ádámnak, akinek jövőre lejár a megállapodása. Az edző tehát meg akarja tartani a magyar kapust, de elismeri a klub szűkös anyagi helyzete miatt ez nem lesz könnyű – írja a theboltonnews.co.uk.

A cikk szerint most kellene áldozni a 26 éves válogatott hálóőr megtartására a költségvetésből, mert ha nem tesznek elé egy hosszabb ajánlatot, azzal megkockáztatják, hogy jövő nyáron elvesztik, ráadásul ingyen távozhat.

Már csak hat olyan játékosa van a klubnak, aki korábban a Wanderers színeiben szerepelt a Premier League-ben, és honfitársunk is köztük van, de soha nem titkolta, hogy visszavágyik az élvonalba. Angliában és kontinensen is több klub figyelmét felkeltette a kapus, aki néhányszor kijelentette, hogy nagyon jól érzi magát Boltonban, így Freedman és ő is nehéz döntés előtt állnak a következő néhány hónapban.

– Ádám nagyon jól játszott, és élvezte a futballt, határozottan szeretnénk meghosszabbítani a szerződését, de mint tudjuk, elég szemét költségvetést kaptam, és meg kell találnunk az egyensúlyt. Azt kell vizsgálnunk, hogy pénzzé tegyük-e az egyik legértékesebb játékosunkat, vagy magunkhoz láncoljuk. Megpróbáljuk eladni, vagy építsünk rá? Nagyra értékeljük őt a klubnál, de sok-sok dolgot kell figyelembe vennünk – mondta Dougie Freedman.

Bogdán nyerte a klubnál az év játékosa díjat 2012-ben, amikor a Wanderers kiesett az első osztályból, de látták a jó formáját, ezért töretlen volt a bizalom felé a másodvonalban is. Ebben a szezonban egy térdsérülés miatt kénytelen volt négy hónapot kihagyni, de Freedman edző a felépülése után azonnal visszaállított a csapata.

– Amikor idejött, nem tudtam elhinni, hogy a szurkolók egy része piszkálja. Nem értettem, miért, és csalódott voltam. Azt hiszem, ezeknek az embereknek azóta már megváltozott a véleményük, mert az én szememben az egyik legjobb kapus, aki minden játékelemben fejlődik. Nagyon jó formában fejezte be a szezont, a nehéz pillanatokban többször is ő mentette meg az együttest – fogalmazott a Bolton edzője.

Olvasói sztorik