NB I

Otthon tartana egy pontot az újonc

Pákolicz Dávid szerint csalóka a Győr pozíciója a tabellán, ezért nehéz mérkőzésre számít.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal hetedik fordulójában a két újonc, a Nyíregyháza és a Dunaújváros játszott egymás ellen. A találkozó gól nélküli döntetlennel zárult. Csábi József, a Spartacus vezetőedzője elmondta, hogy minden pontot meg kell becsülniük, és szerinte nem tett jót az egyhetes szünet a csapatának. Kedden a Ligakupában 3-0-ra nyertek a másodosztályú Cegléd ellen. A Magyar Kupa hétfői sorsolásán kiderült, hogy a Szpari következő ellenfele az NB III-ban szereplő Kisvárda lesz. A bajnokságban nem lesz egyszerű dolguk, hiszen a kétarcú Győri ETO-t fogadják.

A Rangadó.hu megkeresésére a nyírségiek csatára, a harmincadik születésnapját a múlt hétvégén ünneplő Pákolicz Dávid értékelte a Dunaújváros elleni mérkőzést, és elmondta, szeretnének egy pontot otthon tartani szombaton is.

– Utólag azt mondom, meg kell becsülnünk minden megszerzett pontot. Természetesen szerettünk volna nyerni, de a játék képe alapján nem érdemeltük volna meg. Nem tett jót nekünk a szünet a bajnokságban. Nem tudtuk azt a játékot nyújtani, amit eddig. Múlt hét kedden játszottunk a Magyar Kupában, ahova csak a fél csapat utazott. A szokásos heti ritmust nem tudtuk felvenni. Általában sokkal koncentráltabban játszunk, de ez most nem így történt – magyarázta Pákolicz Dávid, aki korábban öt évet töltött Győrben, és az ETO színeiben mutatkozott be az NB I-ben.

– A Ligakupában kedden simán nyertek a Cegléd ellen. Hogyan értékeli azt a találkozót?
– Ez sem az a mérkőzés volt, amit az ember kitenne a polcra… Védekezésben stabilak voltunk, de a támadásokban akadtak problémáink. Szombaton és kedden is meccset játszunk, ehhez nincsenek hozzászokva a magyar futballisták. Eddig a Ligakupában mindig vegyes csapattal léptünk pályára, de pozitívum, hogy az utolsó öt mérkőzésünkön nem kaptunk gólt.

– A Magyar Kupában a Kisvárdát kapták. Örülnek a sorsolásnak?
– Jól ismerjük a Kisvárda csapatát, hiszen úgymond a szomszédvár. Sok volt nyíregyházi játékos játszik ott, nagyon motivált csapat. Nem kaptunk könnyű ellenfelet, de pozitív, hogy legalább nem kell messze utaznunk. Természetesen szeretnénk nyerni és továbbjutni.

– A hétvégén a Győri ETO-t fogadják. Milyen mérkőzésre számít?
– Tisztában vagyunk vele, hogy a Győr idén várakozáson alul teljesít és bízom benne, hogy a rossz sorozatuk nem ellenünk törik majd meg. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mert csalóka a győriek pozíciója a tabellán. Szervezetten és agresszívan kell futballoznunk, csak ez vezet eredményre. Jó csapategységgel egy pontot itthon szeretnénk itthon tartani.

Olvasói sztorik